SKONČIL REKORDNÍ VIII. ROČNÍK

Rozhovor: Jak to vidíte vy? (2)

Jak to vidíte vy? - Rozhovory u příležitosti blížícího se vydání XX. publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. (II. část)

 
1. Jakým způsobem hodnotíte restaurace do našeho výběru? Mobilní aplikací, papírovým dotazníkem či na internetu? Hned po konkrétní návštěvě nebo hromadně?
2. Doporučil/a byste nějakou novou nebo již zajetou restauraci, která podle Vás v Grand Restaurant chybí?
3. Jaké pro Vás bylo největší gastronomické překvapení za poslední rok? Ať už pozitivní či negativní.



VI. Uživatel „Lilly33” (současně 5. místo Top10 uživatelů absolutně)
 

1. Někdy mě něco napadne a napíšu Vám. A píšu pořád stejně-na internetu.

 

2. Nové restaurace, mám jich 6 vyzkoušených, nakonec Vás to může inspirovat. Atelier na Praze 5, Hamburg v Karlíně, Sansho + Maso a kobliha u Petrského náměstí v Praze. Laguna ve Smetanově v Brně, pivnice Pegas také v Brně.

 

3. Něco člověk nezapomene dlouho. V Brně mizerné Avia Café, Pad Thai, Rialto. V Praze Amade s trapně povýšenou obsluhou. Grand Moravia se samými cizincemi, Racek a Seminární centrum. Víc si nepamatuju. V Brně mám ráda Borgo a Valorii. Koshi u Vás pořád vede, no já radši do Borga. Teda když su při penězích. Je tam fakticky fajn. V Praze miluju U kašpárka a supermanské Aureole.

 
 

VII. Uživatel „SONP” (současně 7. místo Top10 uživatelů absolutně)
 

1. Restaurace hodnotíme vždy až doma po návratu přímo na internetových stránkách. Cestou domů z restaurace vždy s manželkou hodnocení prodiskutujeme (někdy jsme poměrně přísní, zejména na obsluhu, což je v naších krajích dosti problematická složka) a na základě plodné a někdy vyhrocené diskuse vznikne jak číselné tak i slovní hodnocení.

 

2. V našem domovském městě Kladně nám v průvodci GR chybí zejména restaurace Galerie, která je sice poměrně nová, ale na kladenské poměry dost gastronomicky na výši. Ze zajímavých kladenských restaurací bych doporučil ještě Los Surenos, kde vaří autentickou mexickou kuchyni autentický bolíviec. Restauraci se snažíme podporovat častými návštěvami, protože na Kladně bohužel etnická kuchyně příliš nefrčí (loni nám tu zkrachovala skvělá barmsko-thajská restaurace).

 

3. Nejpříjemnějším gastronomickým překvapením letoška je pro mne foodbloggerka Kamu, o které jsme se dozvěděli z magazínu MF dnes a která se specializuje na kuchyni asijského dálného východu, kterou s manželkou oba zbožňujeme a často do tohoto regionu za jídlem jezdíme. Radost nám také vždy na různých foodfestivalech udělají asijské pop-up restaurace, naposledy to byl dim sum stánek bloggerky Koko v Plzni.

 
 

VIII. Uživatel „Pavel Heřmánek” (současně 3. místo Top10 uživatelů v počtu komentářů)
 

1. Většinou hodnotím doma na internetu hromadně. Občas hodnotívám i z mobilní aplikace přímo v restauraci, jenže se mi opakovaně stalo, že můj komentář z nějakých technických příčin nebyl zřejmě uložen, přesto že aplikace zahlásila že byl a já pak po čase zjistil, že v mém hodnocení není :-(. Proto raději používám klasické přihlášení přes net. Mobilní aplikaci používám hlavně při cestování k vyhledání nejbližší solidní restaurace a info o ní, na tohle je aplikace výborná :-).

 

2. Ano doporučil. Hotel Abácie Nový Jičín, její starší sestra z Valašského Meziříčí již GR je. Dále mě zaujala Restaurace u Tlustých v Lednici. Určitě si zaslouží v GR být, jen nevím zda o to pan Tlustý stojí :-).

 

3. Mé největší zklamání roku byla návštěva v Jiném Světě ve Frýdku Místku, viz. můj podrobný třídílný komentář z té doby. Možná šlo jen o smůlu, špatnou směnu toho dne, ale odvahu k další návštěvě jsem již nedostal. Ostatní komentáře jsou vesměs pozitivní, ovšem hodně se jich váže k GR zimnímu festivalu a to není o výpovědní hodnotě restaurace při běžném ročním provozu...

Naopak skvěle jsem se cítil v Ostravě v Best Western hotel Vista. Jídlo super, ale hlavně práce číšníka Luboše byla jako z filmu. Naprostá jednička, kterou jsem kdy zažil!!! Viz. mé dlouhé hodnocení z té doby v GR.

 
 

IX. Uživatel „Mlsný Láďa” (současně 5. místo Top10 uživatelů v počtu komentářů)
 

1. Někdy přímo na mobilu, někdy v klidu doma, většinou po konkrétní návštěvě, ale když končí termín tak to doháním hromadně.

 

2. U sestřiček v Čeladné, restaurace v Royal Golf Clubu v Mariánských lázních, Field v Praze a Residence Golf v mariánských lázní. Rád kdykoliv doplním.

 

3. Všechny jmenované. U sestřiček v Čeladné pomáhá se sestavováním menu pro normální cenovou hladinu Michal Göth. Na golfu se většinou blbě vaří a toto je jiná liga. Field už Pražáci asi ochutnali a Residence Golf byla k ochutnání na Food Festivalu.

 
 

X. Uživatel „Svaťa” (současně 7. místo Top10 uživatelů v počtu komentářů)
 

1. Hodnotím mobilní aplikací, dříve jsem hodnotil hromadně, už hodnotím po návštěvě restaurace.

 

2. Restaurace Golf Resort Kaskáda.

 

3. Pozitivní - restaurace Uno Zlín a jejich degustační menu.

 
 

XI. Uživatel „pepiceknovak” (současně 7. místo Top10 uživatelů v oblíbenosti komentářů)

 

1. Na internetu a když si právě vzpomenu. Čas od času si čtu komentáře pro inspiraci.

 

2. Doporučil bych pivnici Hamburk na Karlínském náměstí v Praze. Je to další Lokál a dobrý. Název zůstal, nájemce se změnil, kvalita byla po léta dobrá a nyní je ještě lepší.

 

3. Navštěvuji většinou pivnice a levnější restaurace. Z tohoto důvodu nemohu hodnotit špičkové restaurace nebo dokonce někoho s Michelinem. Rád chodím do Malostranské Besedy, Lokálů a k Bansethům na kachnu. Je to vše v Praze s dobrou kuchyní a perfektně ošetřeným plzeňským pivem. Nadšen jsem byl v Čeladné z Miury s šéfkuchařem Goethem, moc dobrá restaurace je na náměstí v Táboře-Goldie, šéfkuchař Svatek, a také v Třeboni U Míšků, jen už si nepamatuji, kdo v ní vaří.

 

Těžké zklamání jsem zažil ve frýdeckém Carbonu a nelíbila se mi moc Antošova krčma ve Slaném.



 
Je dobré začít hodovat včas, protože večer přece jenom někdy končí. Někdy i s ránem.
Anonym
Top
English