Oliva by Amandine

Oliva by Amandine
Salónek
Zahrádka
Se psem
Nekuřácký prostor
TOP100
Plavecká 4
Praha 2 - Nové Město
128 00
11–23, denně
    222 520 288
Zvláštnost:
Středozemní kuchyně nedaleko vltavského nábřeží. Pokrmy podle tajných receptur restaurace nabízející gastronomický zážitek v centru Prahy. Příjemný interiér laděný ve svěžích barvách. Zajímavé dezerty. Budete si připadat jako na dovolené.

Již není volné místo k rezervaci.

Kladiva Stanislav


2225.jpg

Vystudoval SOU v Ondříčkově ulici v Praze. Svojí kariéru začal v Botelu Racek, kde získal své první kulinářské zkušenosti a mohl je využít v místech dalšího působení. V roce 2005 spolu s Martinem Bauerem připravil pro TV Paprika 12-ti dílní pořad Bohémská kuchyně v rondele. V následujících letech získal cennou praxi v pražských restauracích Marco Polo, Rudý Baron a Kobe.
 
Standa se specializuje na mezinárodní kuchyni se zaměřením na Francii. V roce 2009 absolvoval půlroční stáž v zemi galského kohouta, kde mohl nahlédnout do tajů místní kuchyně a svoji zkušenost naplno zúročit ve francouzské brasserii Café Amandine, kde od roku 2010 působí na pozici šéfkuchaře. Hostům se snaží představit francouzské regionální speciality připravené dle tradičních receptur. Vaření je jeho celoživotním koníčkem a vášní, a proto s nadšením přijal nabídku stát se zároveň šéfkuchařem restaurace Oliva by Amandine, která nabízí lahodnou chuť středomoří v centru Prahy. Standa se nebojí s jídelním lístkem experimentovat, dávat dohromady slané a sladké chutě. Jeho specialitou v Olivě je Entrecôte s domácími hranolky s omáčkou „Secréte“ a listovým salátem s ořechovým olejem. Omáčka „ Secréte“ je připravena podle Standovi tajné receptury, kterou se naučil při svém pobytu ve Francii, kde hledal inspiraci po boku místních kuchařů. .



 
Láska je omáčka, která teprve dá každému masu chuť.
Francouzské přísloví
Top
English