Café Amandine

Café Amandine
Zahrádka
Se psem
Nekuřácký prostor
Na Moráni 17
Praha 2 - Nové Město
120 00
8–21.30, po–pá, 9–21, so–ne
    222 524 305
Zvláštnost:
Stýská se vám po Francii? Zde ji potkáte. Typické pokrmy ve stylu 30. let a delikatesy podle originálních receptur. Vůně vlastnoručně vyráběného pečiva a cukrovinek se line po celé ulici.

Již není volné místo k rezervaci.

Kladiva Stanislav


1619.jpg

Vystudoval SOU v Ondříčkově ulici v Praze. Svojí kariéru začal v Botelu Racek, kde získal své první kulinářské zkušenosti a mohl je využít v místech dalšího působení. V roce 2005 spolu s Martinem Bauerem připravil pro TV Paprika 12-ti dílní pořad Bohémská kuchyně v rondele. V následujících letech získal cennou praxi v pražských restauracích Marco Polo, Rudý Baron a Kobe.
 
Standa se specializuje na mezinárodní kuchyni se zaměřením na Francii. V roce 2009 absolvoval půlroční stáž v zemi galského kohouta, kde mohl nahlédnout do tajů místní kuchyně a svoji zkušenost naplno zúročit ve francouzské brasserii Café Amandine, kde od roku 2010 působí na pozici šéfkuchaře. Hostům se snaží představit francouzské regionální speciality připravené dle tradičních receptur. Vaření je jeho celoživotním koníčkem a vášní, a proto s nadšením přijal nabídku stát se zároveň šéfkuchařem restaurace Oliva by Amandine, která nabízí lahodnou chuť středomoří v centru Prahy. Standa se nebojí s jídelním lístkem experimentovat, dávat dohromady slané a sladké chutě. Jeho specialitou v Olivě je Entrecôte s domácími hranolky s omáčkou „Secréte“ a listovým salátem s ořechovým olejem. Omáčka „ Secréte“ je připravena podle Standovi tajné receptury, kterou se naučil při svém pobytu ve Francii, kde hledal inspiraci po boku místních kuchařů. .



 
Láska je omáčka, která teprve dá každému masu chuť.
Francouzské přísloví
Top
English