DEGUSTACE MOŽNÉ ZAKOUPIT DO NEDĚLE 26.3.2017

Babiččina zahrada

Babiččina zahrada
Salónek
Zahrádka
Bezbariérová
Parking
Dětský koutek
Se psem
Nekuřácký prostor
TOP100
Farmářské produkty
Tovární 536
Průhonice
252 43
12–23, denně
    272 690 865
Zvláštnost:
Babička vždy věděla. A pokud náhodou ne – tvářila se, že ví. Zastavte se na chvilku u ní na zahradě a na statku, dejte si polévku, sulc a chléb a další dobroty. Vůně bylinek vás jistě potěší.
Počet osob:
 Vybrat
Datum:
Čas:

David Radek


1927.jpg

Radek David, Executive Chef pro restauraci La Veranda v Praze, Babiččina zahrada v Průhonicích a síť pěti restaurací Oliva a restaurace La Veranda v Kyjevě.  
 
Do La Verandy nastoupil v roce 2002. Svou kariéru v gastronomii zahájil v roce 1993 v hotelu Adria Praha. Pak si odskočil na pár měsíců do restaurace Kampa park, Tančící dům a nakonec restaurace Rybí trh. Restaurace rybí trh byla restaurace v které té době působila mladíčci z kterých vyrostl Láďa Douša, Jan Punčochář, Václav Frič. Nakonec skončil v otvíracím týmu hotelu Radisson SAS Alcron Praha, kde měl možnost potkat, pracovat a poznat Zdeňka Pohlreicha, A jak říká "Byla to škola k nezaplacení." Pak už na půl roku do hotelu Corinthia Towers a následovala cesta do La Verandy kde je už skoro 14 let. 
 
Mezi jeho koníčky patří studium a sbírání kuchařské literatury, knížek a časopisů o moderní gastronomii, cestování, turistika a fotografování. 
 
Při přípravě jídel Radka vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě a sezónnosti. Které pak pomocí techniky a poctivé kuchařské práce přetaví v jídlo ve vlastním moderním provedením, ve vlastním stylu podávání a vlastních chuťových kombinací. 
 
Radek každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí. Nejvíc Londýn, který je pro něj nejvíce inspirativní ale pak třeba do Provence kde měl možnost být v restauraci LA CHASSAGNETTE která má svoji vlastní zahradu a každé ráno zahradnice sklidí to co nejvíce zralé a přivezou to do kuchyně na dvoukoláku a kuchaři z toho vaří. Nebo v Piemonte v restauraci Violetta kde vařil s 70 letou babičkou. V Londýně prošel restaurace Marcus, Story, L´Autre d Pied, Ametsa by Arzak instruktion, The Ledbury, Latium.  
 
Radek rád soutěží a zúčastnil už víc než 60 kuchařských soutěží. Kromě ocenění v České republice má zlaté, stříbrné medaile a poháry z Rakouska (Warthu, Salzburku a Klagenfurtu), Německa (Norimberku a Stuttgartu) a Slovenska. Je šestinásobným nositelem ceny Rudolfa Přibyla na soutěži Gastrohradec pro nejlepšího kuchaře, mnoho medailí si přivezl jako člen Národního týmu AKC ČR ze světových soutěží v Singapuru, Lucemburku a Basileje a z kuchařské olympiády v Erfurtu, které se účastní 50 týmů světa. 
 
Největší úspěchy 
• 2011 Kuchař roku – Bocuse d´Or Česká republika, 2. místo 
• 2010 Expogast Culinary World Cup – Luxemburg, stříbrná medaile 
• 2008 IKA Culinary Olympics Erfurt – Německo, zlatá medaile 
• 2002 FHA International Salon Culinaire - Singapur, zlatá medaile  
• 2002 Kuchař roku 2001 - 2002 - Česká republika, 1. místo senioři, titul Kuchař roku 2001 - 2002 
• 1999 IGEHO Basel Culinaire Mondial, stříbrná medaile 
 
Publikační činnost 
• 2010 Bio menu – čtyři šéfkuchaři vaří s farmáři 
• 2012 TOP 10 šéfkuchařů 
• 2013 Sexy moderní česká kuchyně 
 



 
Až budou obsluhovat roboti, bude vhodné je na chvíli vypnout.
Anonym
Top
English