Mňam Bus Jiné světy s Apetitem

Sobota 28.1. (14:00 – cca 19:00)
El Emir, Pot au Feu, Etnosvět


Na začátek odpoledne nás čeká to nejtradičnější z libanonské kuchyně. Potom se krátce projdeme do „francouzského království“, kde ochutnáme opravdu nevšední lahůdky. Na závěr odjedeme Mňam Busem do Etnosvěta, jehož pokrmy čerpají z toho nejzdravějšího ze všech koutů planety. Navíc osobně poznáte šéfredaktorku časopisu Apetit Marii Holobrádkovou s kolegyní Janou Zbyňkovou, které se celého zážitku zúčastní s námi!

Program:
13:45 sraz v El Emir, Václavské náměstí 846/1, Praha 1 (Palác Koruna)
 

1. El Emir
Šéfkuchař Hamdan Kassem
  • Mezza plate – výběr libanonských studených a teplých předkrmů
  • Warak inab Beirut – grilované jehněčí kotletky, vinné listy s jehněčím a rýží basmati, tomatová omáčka
Pravé libanonské mezze, tradiční jehněčí speciality a závěrem ještě představení krásné břišní tanečnice. Poté se pěšky přesuneme do francouzské Pot au Feu.
 
 
2. Pot-au-feu
Šéfkuchař Jan Kracík
  • Šnečí masíčka v bylinkové omáčce, pošírované vejce a pyré z červené řepy
  • Marinovaný siven arktický s křehkou zeleninou
Z Francie se přesuneme Mňam Busem rovnou do alternativního Etnosvěta, kde poznáme, jak úžasně chutná dokáže být vegetariánská a zdravá strava.
 
 
3. Etnosvět
Šéfkuchař Anthony Kulehsa

  • Ořechový Wellington – listové těsto plněné ořechy, zeleninou a houbami, s růžičkovou kapustou, celerovým pyré a čokoládovou omáčkou
  • Jablečný crumble, vanilkový krém, cukrová ozdoba
  


 
Cena 2.590,- vč. DPH zahrnuje výše uvedené degustace jídel vč. párování s nápoji, dopravu soukromým Mňam Busem, průvodce společnosti MauMau.
 
 

   
 
Etnosvět - Wellington   Etnosvet
     
El Emir   Pot-au-Feu   El Emir



 
Buď je otevírání vína a jeho pití obřadem, blažeností anebo není ničím.
Miroslav Horníček
Top
English