Filtrovat podle projektu:
blank_ico
gr_ico
grf_ico
pff_ico


Komentáře

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (12. 9. 2017 12:33:51)

Restaurace: Promenáda
Měl jsem rajčatové consommé, které bylo vynikající. Potom jsem chtěl poprvé ochutnat šneky-ti mi zas tak moc nechutnali. Pak jsem měl kachnu se zelím a knedlíkem, to jsem byl překvapen, protože jsem myslel, že dostanu šoulet a dýňové sauté, jenže jsem si spletl ptáka a místo husy řekl kachnu, kterou jsem ani nevěděl, že mají :-D Nicméně byla moc dobrá. Obsluha byla rychlá, milá a vtipná, moc se mi tady líbilo. Až budeme v KV, určitě se stavíme (na tu husu) :-)
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (12. 9. 2017 12:27:12)

Restaurace: SaSaZu
Obsluha po dlouhé době výborná. Musím uznat, že Asiati byli ve všem lepší než Češi - milí, profesionální a znalí. Jídlo jako vždy bezkonkurenční. Ale proboha co ty obří XBoxy pro děti veprostřed restaurace?! No to je zase úlet...
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (12. 9. 2017 12:02:04)

Restaurace: Eska
Vyzkoušeli jsme večerní 5ti chodové degustační menu, kde jsou všechny chody náhodně vybrány šéfkuchařem. Ani jeden z nich nezklamal, byla to naprostá souhra chutí, lahodící nejen jazýčku, ale i oku. Výtečný tatarák, jelení kýta, ale brambory v popelu ty mě absolutně dostaly. Výborný servis, na uvítání skvělý amouse bouche, na závěr sladkost jako pozornost podniku. Nemám jedinou výtku. :))
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (12. 9. 2017 11:08:20)

Restaurace: BBQ Smokehouse
Malé políbení USA v Čechách. Není to zlé, prostě klasika: steaky, žebra, křídla. Jako v USA to sice není, ale snaží se. Obsluha by mohla přidat.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (12. 9. 2017 11:04:40)

Restaurace: U Kolji
Ke Koljovi již chodím cca 10let, jen je teď konečně v GR. Dnes menu super rajská polévka, ale fakt výborná. A španělský ptáček s domácím knedlíkem taky na jedničku. Příště zkusím jídlo z jídelníčku. Obsluha solidní.
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (13. 9. 2017 15:03:26)

Restaurace: U Kolji
O Pavillonu je u restaurace.
 

Mirek7

Food Guru

  4

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (11. 9. 2017 15:01:32)

Restaurace: Na Kopci
Sice jenom na oběd, ale u restaurace z první stovky v "Maurerovi" a navíc s "BIBem" bych si představoval polední hotovku servírovanou jinak, než jako v závodce. Obsluha solidní, rodinné fotkotapety mě neoslovují.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (11. 9. 2017 10:36:19)

Restaurace: Miyabi
Večeře s manželkou. Obsluhuje nás sympatická usměvavá dívka a mladík s takovým zvláštním chováním. Možná se takto chovají skuteční japonští číšníci, netuším. Má polévka je velmi chutná, manželce místo předkrmu (losos 100 g) přinášejí hlavní chod podobného názvu (také losos, ale za více než dvojnásobnou cenu, než objednaný předkrm). Následný suši set je ovšem skutečně exkluzivní, asi nejlepší suši, jaké jsem kdy jedl. Celkový dojem mám hodně rozporuplný; nevím, jestli návštěvu zde zopakuji.
 

Tomba39

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (10. 9. 2017 19:18:56)

Restaurace: V Ruthardce
kuchyní jsme byli mile prekvapeni. jenom nevim, proč nešla udělat rezervace po telefonu. jediná vada, v restauraci je velmi málo světla , tak jsme na jídelní lístek svítili telefony
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (10. 9. 2017 07:06:51)

Sympatický rodinný projekt, vše dotažené do detailu. Krásné prostředí a samozřejmě skvělá obsluha a jidlo. Ráda se tam vracím.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (9. 9. 2017 21:41:14)

Restaurace: Café Imperial
Moje náhradní kancelář. Návštěva tak 2x týdne. Jídlo odpovídající Michelin restauraci za rozumné peníze. Poměrně často si beru i jídlo s sebou a už mám natrenovano, svíčková,omáčku navíc, studenty koncentrát, zavakuovat každé zvlášť. Holý se do toho doma přidá z Německa bezlaktozova šlehačku a je to. Malý syn je alergik, ale toto je úprava, kterou zvládne a neosype se. To je vlastně nejvyšší forma hodnocení, od konkurence to nefungovalo. Diky
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (9. 9. 2017 21:32:22)

Restaurace: Aromi
Otestoval jsem obed. Kvalita jídla odpovídající míchelsinské restauraci,bohužel obsluha to nedala. Od stolu odcházím se 111% ujištění, co klient chce. Takže předkrm se nakonec měl konat po hlavním jídle.. Ale nebyl vůbec. A to Ricardo věděl, kdo mu tam sedí, poznal mě i v přestrojení. Jestli to předvedou i dalším hodnotitelum, tak se té hvězdy proste nedočkají...
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (9. 9. 2017 20:16:32)

Restaurace: Farm Table
dobry dojem kazi nezkusena obsluha
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (9. 9. 2017 13:03:12)

Restaurace: U Štěpána
Obrovské zklamání. Pohlreichem vychválená hospoda. Předrkm cuketové květy plňené kozím sýrem... Žádný šlágr, salátek divně ochucený, dýňová polévka nudná, totálně bez chuti. Největší zklamání hovězí žebra, na vrchu žebra skvělý, ale pod tím suché několik dnů staré. Fuj! To si nedovolí ani v průměrné hospodě. Směšný argument, že to takhle kupují a je to z jednoho balení mě pobavil,tomu říkám vlastní biochov. Interiér nic moc, oblečení číšníků total nevhodné k takové hospodě.Jedině zahrada byla ok
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (9. 9. 2017 11:03:16)

Restaurace: Monopol pivovar
Rychlý oběd s kolegou. Protože máme skutečně málo času, vybíráme hotovku hovězí guláš s houskovým knedlíkem. Jídlo máme na stole během chvilky. Guláš je dobrý, sice nijak výjimečný, ale dobrý (za 109 Kč). Každý si dáváme také jedno z místních piv, můj světlý ležák 12° je skvělý. Obsluha je dost rozběhaná, inu je tu na oběd hodně lidí. Interiér je nádherný, takto nějak si představuji provorepublikový lokál. Budu se sem muset zase vydat na večeři.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 1
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (8. 9. 2017 09:38:10)

Dále si slečna plete meruňku s broskví a u maršmelounu má problémy s tím, co je jeden centimetr. Bylo to 7 cm... Další chyby už nekomentuji. U jídel se některé ingrediencí spolu chuťově nesešly, někdy zase nepasovaly k podávanému vínu. A teď ceny vážení přátelé: Do srpna 6 chodů= 2450+1350 párování s víny, 11 chodů= 3350+2100. Od září jediné menu, 8 chodů= 3450+2100. Nekřesťanské ceny se ještě výrazně zvýšily! Ve srovnání s evropskými micheliny je to nesmyslně moc pane Sahajdáku. Takže už nejdu.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (8. 9. 2017 09:32:34)

Musím bohužel konstatovat, že jsem nebyl spokojen ani s jídlem a už vůbec ne s obsluhou. Mladý číšník v pohodě, mladá číšnice otřesná. Kuňkavá, menu představuje pro sebe a ne pro hosty. Na dotaz, co je to za houbu odpoví, že liška. Protestuji, jde se zeptat do kuchyně a přijde s hláškou, že je to hřib. Opět protestuji a navrhuji, že by to mohla být syrovinka. Přijde potvrzení z kuchyně, že je to ryzec syrovinka.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (8. 9. 2017 09:18:13)

Restaurace: Bruxx
Uvítala nás nádherná kavárna prvorepublikového typu s profesionální obsluhou. Objednal jsem si liškový krém, byl velmi dobrý. Jen musím konstatovat, že pan Svatek v táborském Goldie jej umí ještě lépe. Vyzkoušel jsem lutyšské koule, tedy mleté vepřové a hovězí maso a byl jsem spokojen, stejně jako s lutyšskou vaflí a ochutnávkou pralinek.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (7. 9. 2017 13:39:44)

Restaurace: La Finestra
do Finestry chodim pravidelne, spokojen s obsluhou, predkrm mi udelaji vzdy na prani, morsky vlk v soli tez bezchybny, panna cotta excelentni. doporuceny vyber vin se povedl, jen ten ucet na zaver.... ;))
 

Solrad

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (7. 9. 2017 06:24:32)

Restaurace: Wine Food Market
Místo si raději rezervujte dopředu, někomu může vadit styl ala bistro. Obsluha celkem příjemná. Asi nejlepší pizza v Praze.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (6. 9. 2017 14:57:00)

Restaurace: Kladská
Strávili jsme v penzionu 4 noci, tím pádem 4 možnosti si užít nabídku předkrmů, jídel a vín zde nabízených. Byla to naprostá bomba zvlášť v době, kdy rostly kolem restaurace tuny hub. Takové skvosty připravené v kuchyni jsem již dlouho nepozřel.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (6. 9. 2017 07:49:37)

Restaurace: Grand Cru
Rodinný oběd v žebříčkově vysoko postavené restauraci. Interiér je vždy otázkou osobního vkusu, nám se zde líbí. Obsluha je příjemná a přátelská (úsměv číšníka dokáže skutečné zázraky). Dáváme si každý z nás jiný předkrm a všichni si pochutnáváme. Já jako hlavní chod volím specialitu Jana Punčocháře, tedy holuba z Anjou a musím uznat, že je to skutečná delikatesa. Škoda že čokoládový dezert obsahuje i lískové ořechy, třebaže jsme na alergii jednoho z nás na tuto potravinu obsluhu upozornili.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 9. 2017 19:24:08)

zacatek spatny usedli jsme a po 5 min nevsimani nas cisnice nevlidne vyhnala na druhou stranu zcela prazdne restaurace aby to nemusely udsjne obihat.tam byla jina obsluha uz velmi vlidna. interier bez napadu. rolky mi nalozili na kupu salatu o ktery jsem nestal. hamburgr me partnerky jako v mekaci. tasticky dobre. dite bylo nadseno. celkovy dojem nic moc za dost penez. bo nus celebrita s rodinou u vexlejsiho stolu.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 1
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 9. 2017 00:19:30)

Restaurace: Pavillon
Ač pan Jan Kaplan opustil Pavillon a odešel neznámo kam, kvalitu restaurace stále drží. Foie gras i klasická svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem nesou punc nejvyšší kvality! Domnívám se, že Pavillon je stále nejlepší restaurací v Brně.
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (12. 9. 2017 11:11:55)

Restaurace: Pavillon
Díky za tip Boddie. Myslíte, že zde mají na TOP 10?
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (13. 9. 2017 14:54:01)

Restaurace: Pavillon
Odpověď pro pana Heřmánka: ANO!! Ne nadarmo jsem za rok 2015 označil Pavillon za třetí nejlepší restauraci roku a loni jsem je posadil na zlatý stupeň!
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (13. 9. 2017 21:22:34)

Restaurace: Pavillon
Děkuji moc Boddie za odpověď.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 9. 2017 00:11:50)

Restaurace: KOISHI fish & sushi
Oproti minulým návštěvám určitě zlepšení, především v obsluze. Ústřice, ryby i sushi v dobré kvalitě. Jen ty ceny jsou trochu zarážející. Oběd ve dvou za 5500? To je raketa. Není divu, že v sobotu v poledne je v restauraci kromě nás jen trojice z Asie.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 9. 2017 00:01:58)

Restaurace: La Veranda
V krátké době podruhé v La Verandě. Příjemná obsluha včetně pana šéfkuchaře. Zajímavé snacky.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 23:56:13)

Znojemská velmi řídká, knedlíky nic moc, ale číšnice si mě získala, když nabídla dolít omáčku, prostě mi to nevyšlo. Pivo výtečné, je radost dívat se na oba výčepní. Atmosféra ve výčepu zcela pivní.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 23:49:30)

Restaurace: Sansho
Těšil jsem se na oběd v Sanshu. Knedlíčky s lososovým kaviárem znamená to, že pár kuliček kaviáru je na knedlíčcích, hmm. Navíc knedlíčky trochu zaváněly, tak jsem jen ochutnal, abych neměl odpoledne zrychlený krok. Zajímavá jehněčí jatýrka se zeleným chilli. Bůčkové bochánky výtečné. Slider z měkkoschránkového kraba v bulce zde miluju, jenže tentokrát měl přepálená a tudíš hořká klepeta. Víno mi tu nikdy nesedlo, tak jsem zkusil Dalešické pivo. Jde to, ale Plzeň to není. Kde koupím toho kraba?
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 23:38:33)

Tříchodové menu na zahradě: uzený lososový pstruh, loupaná plec a Grand Mark dort. Vše výtečné, ale dezert, to byla balada sama. Určitě se vyplatí sem zajít jen na něj! Na zahradě je hezky, obsluha za 3. Mladá číšnice snaživá, ale vůbec to neumí, starší umí, ale při pěti hostech nemohou být prodlevy v servisu.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 23:25:21)

Chobotnice se trochu nesešla s chutí chorizové emulze a ani s vínem. K foie gras víno Gewurtztraminer od Meyera (vlastní jej 2 dámy) bylo tak slaďoučké, a voňavé, že se musíte jen usmívat. Skvělá hovězí svíčková i čoko Valhrona se senzačním vínkem k tomu. Kvalita podtržena a sečtena=1. Špatně se zde hledají chyby, jak pravil klasik Mirek7.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 23:21:33)

Klasická michelinská restaurace, ač mi nevařil ani pan Paulus ani pan Býček. Ostatně šéfkuchař Paulus nebyl přítomen ještě nikdy za těch několik let, co Alcron navštěvuji. 6-chodové menu s víny bylo opravdu excelentní. Jedinou vadou byl okoralý chléb, za který se číšník okamžitě omluvil, leč... K tataráku pasovala uzená mléčná pěna, chutnalo mi máslo s mořskou řasou. Pečená langustýnka s celerem marinovaným v medu a obaleným kdoví v čem a k tomu zmrzlina z řapíkatého celeru!! Bomba.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 23:07:21)

Restaurace: Café Savoy
Miluju jejich strop, ten je moc fajn, a chodím sem rád na vídeňský řízek s českým bramborovým salátem. Není to jako ve Vídni, kde Vám rozklepou telecí tak, aby v jednom kusu zabíralo celý talíř. Tady je to vždy na 2 kusy, ale s brzlíkem dost dobré. Ochutnal jsem poprvé černý kořen s houbami, nic mi to neříká. Číšnice tentokrát bez zájmu o hosty, postává u pc a nesleduje hosty. Na druhé pivo jsem čekal neuvěřitelných 22 minut...
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 20:22:56)

Restaurace v obchodním centru překvapí-je to místní TOP. Jídlo v pořádku, šťávu z líček na talíři nenecháte.Velmi milý personál.Jediná piha na kráse je káva servírovaná dříve než moučník....ale tuto drobnost rádi přehlédnete.Jo a Primitivo báječné.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 20:11:03)

Restaurace: Bílý jednorožec
O něco levnější než v Šupince, jídlo vynikající, číšník příjemný a ochotný, jen to prostředí není za 1. Taštičky z červené řepy se žervé, sladké želé z řepy a úchvatný candát bez jediné kostičky, nádherně propečená ryba s mačkanou brambokaší, děkuji pane kuchaři. Večerní návštěva Krčmy u Kellyho přímo v prostorách zámku mě utvrdila, že se i v třeboňské restauraci dá najíst výborně a za přiměřenou cenu. Pstruh za 160. Velice příjemná číšnice Michala spolu s kouzelným prostředím zámeckého sklepa
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 19:58:19)

Restaurace: Šupinka
Kapří hranolky mi tentokrát moc nejely, pomazánka z uzených ryb v pořádku. Sumec s bujabézou: velice zvláštní kombinace, ale dobré. Jen mi nesedí ten název zeleninová bujabéza. Je to polévka z mrkve a červené řepy, tedy úplně nasladko. Obsluha 4 hosty uvnitř a 6 na zahrádce zvládala v pohodě, jen drzá moucha mi otrávila oběd.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 19:55:04)

Restaurace: Šupinka
Zarazilo mě, že na sobotní oběd jsou zde jen 4 hosté. Čímpak to asi tak může být, napadne každého. Úplně na první pohled vidíme velice natažené ceny. EET nebo nízká nezaměstnanost nebo si majitel myslí, že může už všechno a lidé budou chodit. Proto museli zřejmě zavřít na 3 dny v týdnu! Navíc v novém noblesním prostředí se zámeckými lustry se ne úplně dobře cítí teplákoví frajeři z lázní včetně upocených cyklistů. Ryby za 260 až 450 korun! Pstruh u stánku na slavnostech stojí stovku. Vyber si...
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 19:39:55)

Restaurace: Bruxx
Opětovně jsem byl nadšen!! Kouzelné prostředí s rychlou a profi obsluhou, nic není nemožné. Vyzkoušel jsem belgické jelito a k mušlím TIN TIN=v kokosovém mléce po asijsku s citronovou trávou a červeným kari belgické hranolky. Dále jsem ochutnal i kachní stehno na levandulovém medu. Bylo to skvělé! Jako bonus je poloha přímo na metru.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 17:23:25)

Krásná, vkusná rekonstrukce starých Rekovic od architekta Mrvy. Klidné rekreační místo pod Velkým Javorníkem. Gastronomie na slušné úrovni, zajímavé nápady i v přilehlé stodole. Jen kdyby tu Plzeň uměli správně natočit, když k tomu mají kvalitní moderní technologii. Snad si někoho pozvou na kurz čepování, např. Veroniku Mikéskovou.
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 19:27:06)

Nepotřebují Mikéskovou, pro začátek stačí, aby čepovali do mokrého skla. Viděl jsem ve Frýdku kurz čepování a byla to katastrofa...
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 17:16:43)

Restaurace: Radegastova kavárna
Konečně slušná restaurace v Kopřivnici. (I když, mezitím vznikla i další :-)). Každopádně si Radegastovna zaslouží být v GR, protože zde dělají kreativní moderní kuchyni, umí to a jen za pár peněz. K tomu tady mají super pivo. Aby taky ne, kde už by to měli umět více, nežli tady :-). Plznička jak má být Boddie. Málokde ji umí načepovat :-(. Bohužel. Držím palce a jen tak dále!
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 19:25:32)

Restaurace: Radegastova kavárna
Vím velmi dobře, kde čepují skvělou Plzeň. Jenže mimo Prahu to mnoho kvelbů není, ani kolikrát v samotném městě Plzni!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 09:58:26)

Restaurace: Černý orel, pivovar
Obsluha příjemná a rychlá. Hovězí steak Černý orel s grilovanou zeleninou. Steak byl vysušený a tuhý. Grilovaná zelenina byla hromada cibule a asi dva plátky cukety a dva kousky papriky. To je bohužel současný kuchařský "trend" napsat grilovaná zelenina a je to cibule. Setkávám se s tím opakovaně. Restaurace mi nepřinesla žádný extra zážitek. Pivo bylo teplé.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 09:47:41)

Restaurace: Octárna
Restaurace má příjemný, stylový interiér. Obsluha milá a rychlá. Hovězí polévka byla úplně studená, nudle kulaté asi babiččiny domácí :). Taglioline s trhaným lososem a vlašskými ořechy- ořechy byly staré a žluklé, což bylo chuťově velmi nepříjemné. Na dně talíře zůstal rybníček omastku. Žádný zvláštní chuťový zážitek mi návštěva této restaurace nepřinesla. Obsluha by se mohla občas hosta zeptat, zda bylo jídlo v pořádku, zda Vám chutnalo atd. Tohle tam nefunguje.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 00:24:26)

Restaurace: Bílá kráva
Entrecote, i zde prosím majitele, aby neuváděl nesprávně entercote. Lehce propečený kus masa s voňavou hříbkovou omáčkou, Jen snad mohlo být v mase větší tukové oko. Obsluha jako vždy příjemná.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 1
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 00:16:06)

Restaurace: Bílý mlýn
Prostředí průměr, čekal jsem nějak ozvláštněný stylový interiér. Ukázkově ochucená rybí polévka. Ochutnal jsem pečené selečí a kedlubnové zelí s opečenými noky, velice pěkná věc.Entrecote přesně medium-rare, jen sicilská omáčka je nevýrazná. Poprvé v Bílém mlýnu, ale nemohu souhlasit s názorem Septima, že se v Liberci nedá nikde dobře najíst. V Bílém mlýně prostě ano. Obsluha v pohodě, jen nemám rád, když mi číšník položí na stůl účet, stojí nade mnou a čeká s otevřenou portmonkou, až zaplatím.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 00:05:06)

Restaurace: Osteria Da Clara
Půllitřík dobrého Chianti-konečně jsem se tu trefil do vína, jen by ho nesměla číšnice část rozlít po stole :-)) Prosciutto s čerstvým fíkem z oblasti Marque bylo skvělé, chutnal mi i králík na červeném víně s olivami a mandlemi, pečenými bramborami a grilovanou zeleninou. Jen ty odpuzující orezlé kovové součástky na WC stále nejsou vyměněné.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (3. 9. 2017 23:57:22)

Restaurace: Angusfarm
Opětovná návštěva tradiční stejkárny. Hovězí vývar za 79, miniaturní porce snad proto, aby se host nenasytil polévkou? V polévce mi chybělo hovězí maso, málo ochucená knedlíčková drť, polévka nejslabším článkem menu. Dršťky mám raději zadělávané, ale i tyto grilované byly výtečné. Veverka-hanger steak=krásně prorostlé masíčko s hrubšími vlákny, chuťově výrazné, houbová omáčka bezva. Malé upozornění pro majitele: Všude píšete entercote, ale správně je entrecote.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 1
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (3. 9. 2017 23:42:00)

Restaurace: U Reinerů
Vepřový vrabec-maso odporné již vzhledově. Velký špalek masa, málo šťávy, knedlíky i zelí v normě. Maso jsem opatrně rozřízl, čekal jsem, že bude nazelenalé. To se nestalo, ale chuťově nula, suché jak troud, vypadalo, že už něco pamatuje.Ovšem pivo i přes absenci pana Šlapáka bylo excelentní. Je to škoda pane kuchaři, protože je to druhá návštěva za sebou, kdy jsem nebyl spokojen. Příště se v Písku najím jinde a k Vám půjdu jen na skvostné pivo.
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 9. 2017 17:28:51)

Restaurace: U Reinerů
Tak alespoň to pivo, že tam umí Boddie. Mirek 7 to celkem vychválil, tak jsem se těšil na dobrou klasiku, teď ovšem budu váhat. A jinak na kvalitu čepovaného piva se začínám v poslední době soustředit, od Vás by se dalo jistě dost přiučit :-).
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (3. 9. 2017 23:38:59)

Restaurace: Il Primo Piatto
Moje první návštěva. Polední menu velmi dobré, maminha steak i salát Caesar, chutnalo nám. Číšnice rychlé, interiér se mi nelíbí.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (3. 9. 2017 23:34:18)

Restaurace: Café Imperial
Takto si představuji rychlý oběd. Oznámil jsem obsluze, že pospíchám a nestačil jsem se divit. Pivo hned na stole, kuřecí krém se zeleninou měli snad za rohem, přitom vím, jak je zde do kuchyně daleko! Krém chuťově vymazlený, jen zbytečně moc brambůrek, ale super. Hunger steak přesně podle mého gusta, spokojenost ohromná a navíc vše za 20 minut.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (3. 9. 2017 23:31:13)

Restaurace: Marina Ristorante
Na začátek zajímavá melounová polévka, následuje vitello tonnato a steak z černé tresky. Znalý číšník za jedna, ovšem zkazil si to po příchodu několika cizinců jimž věnoval daleko více pozornosti než našincům. Výhled z Vltavy na Karlův most je ohromující. Na netu je chyba: u pesce al sale je nesprávně kreveta, opravte si, prosím.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (3. 9. 2017 23:26:04)

Nové meníčko načinčané. Kedlubna s ovčím sýrem, uzený pstruh v syrovátce, telecí maminha s majonézou a vařeným žloutkem, terinka z foie gras s kroketou z brambory a hříbků, roláda z bažanta se supr sosem, malinový řez a čokoládová pochoutka. Maximálně příjemný a zcela bezprostřední šéfkuchař Martin Svatek spolu se svým kolegou kouzlí menu, které se ingrediencemi snaží pravděpodobně dostat do povědomí komisařů z Michelina. Počkejme si, zda se jim to podaří. Moc se mi líbí zařízení celého hotelu.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (3. 9. 2017 23:23:19)

Restaurace: La Veranda
Opravdu vynikající pikantní thajská polévka! Chutnal mi i hovězí pupek s morkem, méně už pak foie gras s borůvkovou brioškou, tahle "suchá buchta" mi moc nejela. Báječné Brunello naopak ano :-))) Porce foie gras bývala dřív o dost větší. I v poledne téměř plno, jak cizinci, tak Češi.
 
 
 
 


 
Buď je otevírání vína a jeho pití obřadem, blažeností anebo není ničím.
Miroslav Horníček
Top
English