Filtrovat podle projektu:
blank_ico
gr_ico
grf_ico
pff_ico


Komentáře

honz

Connoisseur

  1

plus 1
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (9. 3. 2017 13:11:16)

liškovej krém a tatarák a zase dobře
 

Katka123

Food Lover

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2017 (9. 3. 2017 12:00:54)

Jednoznačně degustační zážitek jako prase. Jsem kluk z vesnice, zvyklý na různé grilovačky a né vždy špatné. Do kolen mě dostala polévka z lišek, ale vlastně i masíčko z jelínka siko. Telecí pupek s restovanou mrkvičkou s mákem byl tak zvláštní, že se o to budu pokoušet i já, protože to chutnalo nejen mě, ale i mé přítelkyni. Dezert v podobě semaforu nás neoslovil, byl bez chuti. Nebýt mirabelkového a černo rybízového dipu, nebylo by o čem ani mluvit. Pokec v kuchyni byl velice příjemný díky.
 

petrmoa

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (8. 3. 2017 18:53:48)

Restaurace: Babiččina zahrada
Byli jsme na "baroku" a zkrátka a dobře to nemělo chybu - zážitek jako hrom.
 

Šumi

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (8. 3. 2017 15:27:41)

Restaurace: La Bottega Linka
Myslím, že u podniků vyšší cenové kategorie musíme být výrazně náročnější a můžeme si pak dovolit být u hodnocení příkřejší. Entrecote byl ok, ale T-bone nebyl medium-rare, jak požadováno. Doporučuju se u předkrmů zeptat na pastu s lanýžem, která není na kartě a stojí za to. Jinak ale mi tady "value for money" nefunguje.
 

Mirek7

Food Guru

  4

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (8. 3. 2017 14:58:34)

Restaurace: Za Větrem
Rád se dívám na kuchaře při práci - ale za sklem, abych nemusel čichat veškerý pach z připravovaných pokrmů, jako zde (plameny z pánví šlehají, tuky se pálí.....). Polední pečené králičí stehno je přičmoudlé stejně jako drůbeží játra na slanině. Přítomnost přepáleného tuku mi za dvě hodiny potvrzuje i můj zažívací trakt. Tak za mne do "Maurera" určitě ne.
 

Bobes

Food Lover

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2017 (8. 3. 2017 08:44:04)

Chutné amuse-bouche, skvělé tříchodové menu, luxusní zákusek v podobě čokoládového dortíku (nebe v ústech:), příjemný a ochotný personál, doporučené víno k jednotlivým chodům výborné. Děkujeme za příjemně strávených 90 minut, které uplynuly naprosto pohodově. Už se těšíme na příští rok a přijdeme i mimo GRF.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (7. 3. 2017 20:32:56)

Restaurace: Na Kopci
Po konci Na konci návrat Na Kopec, za tatarákem v degustačním menu, které nezklamalo, stejně jako St Émilion a příjemná obsluha. Dobrá adresa, i když těžko dostupná.
 

Grand Restaurant Festival 2017 (7. 3. 2017 19:04:37)

Jídlo bylo dobré, šípková omáčka výborná. Souhlasíme, že těsto tvarohového koláčku bylo dost tvrdé, ale by snad až tak nevadilo. Horší byla zmatená obsluha, "náš" číšník někam zmizel, chvíli se nám nikdo nevěnoval, o víno jsme si museli říct. Vypadalo to, že někteří vůbec nevědí, která bije. U vedlejšího stolu číšník v klidu odsouhlasil v rámci festivalu 3 skleničky vína (ke každému chodu jedna), my si vyžádali jednu a o druhou se nám už ani říkat nechtělo. Takže docela zklamání. :-(
 

Grand Restaurant Festival 2017 (7. 3. 2017 18:50:00)

Restaurace: Valoria
Jídlo bylo výborné, skvěle naservírované a výběr vín nezklamal. Perfektně propojené a sladěné. Děkujeme a doporučujeme.
 

Grand Restaurant Festival 2017 (7. 3. 2017 15:03:08)

Restaurace: Bílá kráva
Restauraci jsme navštívili opakovaně v rámci festivalu a mohu jedině doporučit. Velmi osobite menu s propracovanou návazností jednotlivých jídel a vín, okořeněné velmi milou a příjemnou obsluhou. Po výborném jídle si rádi dáte ještě kávu a dezert, který taktéž, jako všechna jídla, lahodí oku a zejména jazyku. Určitě se vrátíme, velmi příjemný a chutný zážitek.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (6. 3. 2017 15:58:03)

Restaurace: Steak Bar George
Při vstupu do restaurace stojí dřevěný býček, což velmi působivě vyzývá k ochutnání některého z nabízených steaků. Cibulačka klasika :-) Steak byl připraven dle našeho požadavku medium rare. Interiér je stylově zařízen, ale působil zakouřeným dojmem, ač se zde nekouřilo.
 

Mirek7

Food Guru

  4

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (6. 3. 2017 14:51:20)

Restaurace: Cesta časem
Teprve se chystáme usednout, svlékáme si bundy - a servírka nám už cpe jídelníčky. Jídlo: chápu, že od polední hotovky nemůžu čekat zázraky, ale dva miniplátky masa (tak 50g zasyrova) ve svíčkové, to je opravdu málo.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (6. 3. 2017 14:38:27)

Restaurace: Bellevue
Nádherný zážitek, ukázka, jak lze i "obyčejné" kachní maso upravit luxusně, nejkásnější večer v rámci letošního festivalu. Moc ráda se zase kdykoliv vrátím.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (6. 3. 2017 14:34:50)

Naprosto perfektní, super zážitek, ráda se sem vracím
 

Grand Restaurant Festival 2017 (6. 3. 2017 14:28:21)

Restaurace: Mlýnec
Tentokrát velké zklamání, menu velmi těžké, jídlo nebylo nijak zajímavě upravené, žádné zajímavé ingredience (mohu si jej udělat i doma), bylo mi z něj navíc špatně. Stoly bez ubrusů či jiného prostírání, příbory uložené přímo na stole. Kladně lze hodnotit pouze nádherný výhled na Karlův most.
 

BEC

Gourmet

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2017 (6. 3. 2017 09:54:03)

Letos jsme uskutečnili 5 GRF návštěv, kdy o výsledném pocitu rozhodovali pouze drobné detaily. Servisem, je milý, jídlo Vám s úsměvem naservíruje, ale už nemá čas blíže představit ani pokrm ani podávané víno a už spěchá k dalšímu stolu. Daň za to, že je restaurace vždy plná GRF hostů. Menu se nedá moc vytknout, za mě snad jen trdelník u roštěné, který tam z mého pohledu působil i chutnal nepatřičně. Menu mi v paměti asi dlouho neutkví. Jídlo u nás v rámci GRF 5.místo z 5, servis 5.místo z 5.
 

BEC

Gourmet

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2017 (6. 3. 2017 09:45:24)

Letos jsme uskutečnili 5 GRF návštěv, kdy o výsledném pocitu rozhodovali pouze drobné detaily. V CottoCrudo to byla v rámci GRF naše premiéra. Příjemné bylo, že zde nebylo mnoho lidí, takže se nám mohl servis plně věnovat a my si návštěvu vychutnat. Menu na mě bylo v některých případech až zbytečně složité a nedokázal jsem si plně vychutnat všechny chutě. Asi nepřekvapí, že mi nejvíce chutnal amuse bouche-tatarák z lososa, který byl mimo GRF menu. Jídlo u nás v rámci GRF 4.místo z 5, 2.místo z 5
 

BEC

Gourmet

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2017 (6. 3. 2017 09:36:31)

Letos jsme uskutečnili 5 GRF návštěv, kdy o výsledném pocitu rozhodovali pouze drobné detaily. V Art Nouveau začnu od perfektního sommeliéra p. Marcela, který nám celý večer zpříjemňoval. Jinak servis byl nevtíravý až jako by plachý. Samotné menu opět výtečné. Nejvíce mě zaujal Pečený mořský vlk s karotkovo-zázvorovým pyré, zatímco manželku Selečí kotletky s pyré z kváskového chleba, kde mně osobně přišel trochu navíc husí quiche. Jídlo u nás v rámci GRF 3. místo z 5, servis 3.místo z 5.
 

BEC

Gourmet

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2017 (6. 3. 2017 09:34:09)

Letos jsme uskutečnili 5 GRF návštěv, kdy o výsledném pocitu rozhodovali pouze drobné detaily. V Piano Nobile, perfektní reakce, když jsme dorazili i se synem, což jsme dopředu neavizovali. Samotné menu výborné se zajímavou kombinací chutí. Např. Losos „Label rouge“, kdy máte pocit, že jednotlivé komponenty nepůjdou k sobě, ale výsledná chuť je perfektní. Servis, nebyl špatný, byl milý, ale chybělo mi tam více zájmu a erudice. Jídla u nás v rámci GRF 2. místo z 5, servis bohužel 4.místo z 5.
 

BEC

Gourmet

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2017 (6. 3. 2017 09:24:12)

Letos jsme uskutečnili 5 GRF návštěv, kdy o výsledném pocitu rozhodovali pouze drobné detaily. Spices personál je vždy milý a vstřícný od 1. vstupu do restaurace. Zpestřeno návštěvou kuchaře, který se zajímal o naše pocity. Zklamáním očekávané - oproti originálním receptům dochází k úpravám aby to český strávník dokázal vstřebat. GRF menu jsme ještě rozšířili Tom Yaam Goong a Shu Mai knedlíčky. Vše výtečné, jen kimči by chtělo originální pálivost. Jídlo i servis jasné 1. místo v letošním GRF.
 

Mirek7

Food Guru

  4

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (6. 3. 2017 08:24:06)

Restaurace: Everest
Echt indická "vesnická" hospoda, echt indické skvělé jídlo.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 22:41:06)

Dokonalé jídlo, příjemné prostředí - ale tragické párování vína :-( Nechápu jak může somelier zabít úžasnou kuchyni a provozní to nevidí... Už s tím něco udělejte!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 22:37:26)

Restaurace: Grand Cru
Klobouk dolů- letošní GRF jste pro mě vítěz! Opravdu si zaloužíte za super jídlo - řád zlaté punčochy :-) ! Ale majiteli musím vzkázat - že červené vína v jeho portfoliu opravdu nejsou excellentní a měl by zapracovat i na lehčích ne barriqových vínech! Čas pokročil a všichni nechtějí lemtat už jen těžké vína!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 22:22:21)

Restaurace: Grand Cru
Nejlepší krevety v životě (divoké krevety ze salátem z klementýnek a pomela, jemně vyuzené). Škoda, že je nemají na stálém menu. Výborná kachna - měkký konfit a tužší prsa, vše dokonale dochucené. Překvapující kávový dezert. Výborná bageta s uzeným máslem. Dokonalá péče o hosty, mohli jsme si prohlédnout i kuchyni a prohodit pár slov s šéfkuchařem. Bylo to milé, rády se vrátíme. Děkujeme!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 22:19:22)

Restaurace: Modrý zub
Z Modrého zubu se pomalu stává fast-food z více provozovnama... Opravdu si myslíte, že bude za chvíli co hodnotit? Ale všichni víme, že je skoro nemožné, udržet všude stejnou kvalitu. Štamgasti budou chodit vždy na poštu a potom naproti na to své oblíbené :-) Já jsem zde nebyl spokojený - bohužel :-(
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 22:12:13)

Restaurace: Klášterní šenk
Letos po dlouhé době musím být kritický :-( Interier je už po tolika letech nudny a ošuntělý - vážně za horizontem. Chápu, že majitel těží ze své lokální dlouholeté vyjímečnosti - spíše už usnul na vavřínech a je rád, že nikdo jiný v blízkosti ho ještě nesestřelil.... Ale víno je tu tragedie a jídlo stále stejně nudné! Jehněčí a zajímavé pivo někdy osloví, ale naučte sie ho správně točit :-) Čekám spousty mínusů od místních štamgastů - ale musel jsem to po letech už napsat!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 22:04:32)

Restaurace: Ábelův mlýn
Velmi příjemná destinace v ráji na pohled :-) Opravdu dokonalá kombinace v intencích CENA / POMĚR / VÝKON !!! V daném okolí neváhejte natočit motorku a dorazit až sem a pochutnat si....
 

Šumi

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 19:46:34)

Na kachní konfit a telecí entrecôte ze stálé karty je spoleh. Dnes speciálně také kachní prso se šípkovou omáčkou. K tomu výběr piv od Matušky.
 

Šumi

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 19:37:03)

Restaurace: Next Door by Imperial
Rekonstrukce prostor se moc povedla, vše vkusné. Koncept i karta jsou velmi podobné Imperialu, jen s tím důležitým rozdílem, že tady je člověku dopřán intimní prostor a není tak nucen poslouchat rozhovory vedlejších stolů.
 

Mirek7

Food Guru

  4

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 11:19:50)

Dobré jídlo, bezva obsluha, hezký interiér. A výčepák točí jednu hladinku za druhou z klasických pivních kohoutů = radost se podívat a dvanáctku Purkmistra popít. Pane Boddie - to jejich pivko bych doporučil i Vám.
 

Boddie

Food Guru

  9

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 18:06:00)

No, nechce se mi věřit, že bych v Plzni šel na Purkmistra...
 

prazak10

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 08:16:31)

Restaurace: Next Door by Imperial
Vzala mě sem žena na oslavu narozenin a udělala mi moc velkou radost. Prostor je krásně zrekonstruovaný. Obsluha se občas malinko zapomněla, ale aspoň nám dala čas na zažití a zhodnocení:-). Račí polévka bomba, králičí restované ledvinky jakbysmet (počítal jsem, kolik se těch ušáků muselo obětovat a napočítal 11:-)). A když už králíci, tak roláda taky pecka. Na závěr výborné ovocné sorbety z malin a hrušek. K tomu víno od Springera a večer byl u konce...
 

Jarod

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 23:57:25)

Restaurace: Hergetova cihelna
Byli jsem tady, ne na klasické jídlo, ale na brunch, což není úplně optimální na hodnocení restaurace, ale z toho co jsem si odnesl, byly skvělé zážitky a dobrou náladu. Jídlo bylo vyníkající, jediný brunch, který se mi líbil víc byl v Alcronu a Symphonia Restaurant. Jinak jsem byl velice spokojený, líbil se mi i program pro děti.
 

Jarod

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 23:17:53)

Restaurace: Alcron
Můj komentář přikládám hodně se zpožděním. Nebyl jsem tady na klasické večeři, či obědu, ale na nedělním Brunchi. Co dodat, jídlo a exteriér byl opravdu vyníkající, obsluha byla naopak trostní a byl jsem spíše nespookojen. V normální restauraci bych byl spokojen i možná s obsluhou, ale tam dám za jídlo 150,-Kč a jsem rád, že jsem rád. Ne nechci se tvářit nadřazeně. Například normální restaurace Zenklovka na P8 je úžasná a to myslím, že co do kombinace jídla a obsluhy opravdu na cenovým skvostem.
 

Boddie

Food Guru

  9

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (5. 3. 2017 18:00:01)

Restaurace: Alcron
Je mi líto, že Vás musím zklamat. V hotelu Alcron jsou 2 restaurace a to Alcron s hvězdou od Michelina a pak La Rotonde, která je větší a odehrávají se zde víkendové brunche. Jelikož jste byl v restauraci v neděli, byl jste v La Rotonde. Restaurace Alcron má v neděli zavřeno. Tomuto bludu jsem před lety také naletěl...
 

Jarod

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 23:12:55)

Co říci, byl jsem zde dvakrát, podruhés píše kvůli manželky. Ne restaurace je výborná, ale teštoviny, se strašně brzy člověk nají a pak je to již spíše nuda a mě osobn to přijde hodně na stejné brdo. Jsem prostě masový typ a není to vyloženě moje gusto. Jinak jídlo samozřejmě bylo skvělé, ale za ty peníze jsem si ho neužil tak, jak bych chtěl, ale přikládám to spíše na mou stranu, holt není to můj styl. Jinak co se týče manželky ta byla nadšená.
 

Jarod

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 23:10:04)

Restaurace: Ambiente Brasileiro
Opravdu vyníkající projekt a skvělá restaurace, podobnou jsme navštívili v Lisabonu, ale v té pražské jsme byli více spokojeni, jak s osluhou, tak i s jídlem. Chodím sem rád a docela často tak jednou za3-4 měsíce. Miluji jejich maso i salátový bar. Je pravda, že by v něčem malá obměna byla prospěšná, aby se to člověku nepřejedlo, na druhou stranu, vždy vím, co od restaurace čekat a nikdy mě dosud nezklamali. Opravdu mohu všem doporučit.
 

Boddie

Food Guru

  9

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2017 (4. 3. 2017 14:32:15)

Restaurace: Dvůr Hoffmeister
Letos pro mě nejlepší degustace v rámci GRF!
 

Boddie

Food Guru

  9

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 14:21:40)

Restaurace: Al Mulino
Ano, za mě ano. Salát Caesar i pappardelle s trhaným hovězím a rajčaty na velmi dobré úrovni, příjemná obsluha, nádherný interiér přestavěného mlýna, mohu opět jen doporučit. Tímto se pro mě uzavírá únorové gastrořádění a já budu muset v březnu trochu ulevit tělu, takže hlásím pauzu :-)))
 

Boddie

Food Guru

  9

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 14:14:15)

Restaurace: Sochi
Jsem podruhé v této gruzínské restauraci. Originální jídla, to se musí nechat. Vynikající, ještě jednou: VYNIKAJÍCÍ siljotka, tedy nakládaný sleď (slaneček) s cibulí. Do zlatova opečené pelmeně se zakysankou, to už je trochu nuda, protože to byl téměř jistě polotovar vytažený z lednice nebo spíš mrazáku, škoda. Napravila to dvojitá dávka bílé čačy, což je gruzínská grappa. Kdo má rád nakládané ryby, ten ať zajde na onu bezvadnou siljotku.
 

Svaťa

Connoisseur

  1

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 14:02:56)

super do 15 min jsem jedl
 

Boddie

Food Guru

  9

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2017 (4. 3. 2017 13:56:46)

Drink Tomáše Toky nás oslovil a naladil. Šéfkuchař Jan Wiesner vytvořil velice chutné 5-chodové menu, navíc spolu s číšníkem navodili přátelskou atmosféru. Děkujeme!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 12:06:13)

Již od vstupu do restaurace jsme byli mile překvapeni profesionálním přístupem personálu, který pokračoval i při podávání jednotlivých druhů asijské kuchyně.Velice jsme si pochutnali na překrmech, hlavním chodu i na závěr podávaném dezertu. Byl to pro nás úžasný zážitek, který můžeme jenom doporučit.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 11:25:21)

Restaurace: Chateau St. Havel
Krmě skvělá, prostředí neodpovídá nastavené cenové kategorii a personál, který patrně nepochopil, proč se podnik účastní Grand Restaurant Festivalu a plete si gastronauty se slevomaťáky.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 11:20:37)

Jedna z mála restaurací, která se může krmí a kvalitou obslouhy poměřovat s etalonem Grand Restaurant Festivalu - restaurací InterContinental Zlatá Praha.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (4. 3. 2017 11:15:39)

Tak jako resturace ční vysoko nad pražské střechy, tak vysoko ční krmí, kvalitou obsluhy a prostředím nad většinu restaurací v Grand Restaurant Festivalu.
 

Grand Restaurant Festival 2017 (4. 3. 2017 07:44:32)

Restaurace: Bellevue
Naprosto úžasné menu v nádherém prostředí! Velmi nás uchvátil mezichod - celerový sorbet. Jak chutí, tak i způsobem servírování. Trošku mě zklamalo zaúčtování vína, které jsem neměla. 26.2.2017
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (3. 3. 2017 19:09:09)

Jítravu jsem navštívil v rámci festivalu podruhé , kdy jídlo bylo výborné , ale obsluha úplně mimo.
 

Grand Restaurant Festival 2017 (3. 3. 2017 17:32:41)

Jídlo bylo výborné, chutově velmi vyvážené. Jen obsluha byla ten večer tragická. Nejprve jsme na předkrm čekali víc než 20 minut, pak mi slíbenou sklenku vína slili ze zbytků dvou lahví a na závěr objenaný koňak odnesli k vedlejšímu stolu, kde se všichni divili. Po hodné chvíli ho "číšník" přenesl rovnou ke mně. Opravdu silný zážitek. S touto obsluhou nedoporučuji navštěvovat.
 

Grand Restaurant Festival 2017 (3. 3. 2017 14:57:35)

Další velmi příjemná návštěva v rámci Grand Restaurant Festivalu. Pro většinu bude asi překvapením netypicky civilní prostředí a velmi civilní obsluha. Jídlo opravdu velmi pěkné a výběr vín - sommelier měl prostě zvlášť dobrý den :) Podtrženo sečteno, velmi pěkné - a k tomu průhledy oknem na Vltavu. Jo, toto za to dozajista stojí :)
 

Grand Restaurant Festival 2017 (3. 3. 2017 14:56:06)

Restaurace: Bellevue
Všechno jídlo bylo absolutně dokonalé, výhled na Prahu přes obří okna moc krásný, obsluha jak z reklamy a víno vybrané k jídlu jak puzzle. Mimochodem: Občas mají absolutně dokonalou zmrzlinu ze slaného karamelu. To je zážitek, který za to skutečně stojí :)
 

Grand Restaurant Festival 2017 (3. 3. 2017 14:54:20)

Restaurace: Villa Richter
Skvělý výhled na Prahu, výborná kuchyně a velmi vstřícná obsluha. Jen pro dámy: Pokud budete stejná trdla jako my s Petrou a vyrazíte na vysokých podpatcích a navíc tou delší, za to horší cestou, vezměte s sebou gentlemana - zhruba v půlce cesty se prostě budete muset na tom kolmém kopci a historické dlažbě zavěsit :D :D :D
 
 
 
 


 
Pít a potom pracovat a pracovat a potom pít – jaký to krásný život.
Romain Rolland
Top
English