SKONČIL REKORDNÍ VIII. ROČNÍK

Půlnoční Baroko

Grand Restaurant Festival o půlnoci 15.1. odstartoval Pavel Maurer se Zlatou Adamovskou v pražském Prolog Baru. Mottem letošního ročníku je "Baroko na talíři", a proto hosté měli možnost ochutnat speciální koktejly pojmenované po barokních velikánech jako J.S.Bach, Bernini, Caravaggio, Rembrandt a Handel. Zároveň proběhla soutěž o nejkrásnější dámskou škrabošku, nejoriginálnějšího pánského motýlka a nejlepší koktejl večera. 

 
Barokní koktejly můžete během festivalu ochutnat i vy!
 
  1. Super Size / HÄNDEL - Také se Vám rozbily vajíčka cestou z nákupu? Nevadí, nalezli jsme řešení v kombinaci koňaku Hennesy, whiskey Bulleit Rye, cukru a Peychaud bitters 
  2. El Bulli / CARAVAGGIO - Slavnou španělskou experimentální restauraci šéfkuchaře Ferrana Adrii zřejmě není třeba dlouze představovat, a tak lze očekávat delikátní snoubení chutí tequily Don Julio s černým pepřem, yuzu, čerstvou citrónovou šťávou, agáve sirupem a avokádem
  3. French 75 / REMBRANDT - Veuve Clicquot, Jenéver gin, citrón, cukr
  4. Good Soldier / BERNINI - Poslušně hlásím, že během mé služby se nic závažného nestalo… Jen přišla na řadu Becherovka, čerstvá citrónová šťáva, domácí pivní sirup, bílek a pivo.
  5. Coffee Boulevardier / BACH - Ve dvacátých letech vycházel magazín The Boulevardier, který dal stejné jméno i jednomu z velmi klasických koktejlů. Ten je však ozvláštněn, kromě whiskey Bulleit Rye, Campari a vermutu, také o kávu a pomerančový prach.
     
  


 
 
 








 
Je dobré začít hodovat včas, protože večer přece jenom někdy končí. Někdy i s ránem.
Anonym
Top
English