Profil uživatele
avatar

prazak10

Connoisseur

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
19
0
Počet komentářů 69
Ohodnocené restaurace 4
Účast na gastroakcích 22

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 4

Moje komentáře

> 21.08.2017 - V Zátiší: Nakombinovaná menu (2 za...
Nakombinovaná menu (2 za cenu 1 při členství) spárovaní s víny (skvělý především Veltlín od Finka) - dobrá studená ředkvičková polévka, výborné ravioli s gorgonzolou, výtečné marinované tygří krevety, jehněčímu filetu chybělo malinko lepší propečení, čokoládový řez i mango včetně sorbetu povedené. K tomu panáček dýňové polévky jako amuse bouche a skvělé pečivo. Celkově povedený večer, musíme zkusit Indický brunch.
> 26.03.2017 - Café Buddha: Jarní degustační menu v...
Jarní degustační menu v partnerské restauraci v Norské, párované s různými Prosecco. Protože o něm nic moc zvlášť nevíme, byli jsme příjemně překvapeni, jak různá se dají udělat a že k jídlům fakt krásně šla. Vyzdvihnout nutno oboje krevety a pečený bůček na pomelo salátku. Osobně se nám asi interiér v Balbínce líbí víc, nicméně pokud jde jídlo a obsluhu nelze ani této sestřičce nic vytknout.
> 26.03.2017 - Gourmet Pauza: Lidická sama o sobě je...
Lidická sama o sobě je dost podivná ulice mezi Vltavou a už nějakou dobu rekonstruovaným Andělem a toto bistro je příjemné překvapení, asi bych nic takového zde nehledal. Vybírali jsme z brunch nabídky, byť jsme brunch nemuseli mít celý - obě polévky (kulajda i zeleninová) výborné, hutné. Carpaccio z chobotnice vonělo mořskou vodou, flank steak i rybí filety na výbornou. Grilovaný ananas a mascarpone slazené medem s kousky ovoce na závěr vše příjemně uzavřely. Cenově příjemná vína. Vrátíme se.
> 05.03.2017 - Next Door by Imperial: Vzala mě sem žena na...
Vzala mě sem žena na oslavu narozenin a udělala mi moc velkou radost. Prostor je krásně zrekonstruovaný. Obsluha se občas malinko zapomněla, ale aspoň nám dala čas na zažití a zhodnocení:-). Račí polévka bomba, králičí restované ledvinky jakbysmet (počítal jsem, kolik se těch ušáků muselo obětovat a napočítal 11:-)). A když už králíci, tak roláda taky pecka. Na závěr výborné ovocné sorbety z malin a hrušek. K tomu víno od Springera a večer byl u konce...
> 29.01.2017 - Le Grill, The Grand Mark Hotel: Pomyslnými vítězi...
Pomyslnými vítězi kupodivu amouse bouche (tomatová polévka v panákové skleničce) a Grand Mark dezert, obojí nad rámec standard menu. Velmi milé překvapení v podobě červeného cuveé z Dobré vinice. Za celkově příjemný večer v intimně působící restauraci, byť relativně velké a plné festivalových hostů, lze bezesporu poděkovat i obsluhující Tatáně. Rádi se vrátíme, třeba na obchodní oběd - polední menu za 290,-.
> 22.01.2017 - Bílá kráva: Návštěva po delší...
Návštěva po delší době s cílem ochutnat GRF menu. Žádné velké experimenty, což není výtka, vše bylo velmi dobré, pomyslní vítězové tatarák a rumpsteak. Sklenička vína navíc a na závěr ořechový likér. Nad rámec menu zmrzlina dělaná s pomocí tekutého dusíku, dobrá šou, je potřeba aspoň 5 minut počkat, jinak přemrzlý dezert jeden záhy honí po podlaze:-). Škoda, že mezi jídly nebyla větší pauza a panovala lehká nervozita (nestíhání?). Nešlo platit kartou, hotovost na spropitné nevyšla dle představ.