Profil uživatele
avatar

Septim

Gourmet

Dokud se budu umět divit, život stojí za to. Ale život je příliš krátký na to,abych jedl a pil špatné věci. Proto ode mě osud chce,abych se v průběhu svého života projedl a propil k tomu, aby to můj jazýček uměl náležitě ocenit.

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
13
0
Počet komentářů 98
Ohodnocené restaurace 72
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 72

Odkud jsem: Z Prahy 1

Co dělám: Ochutnávám a degustuji

Co nedělám: Nemodlím se před jídlem

Kam chodím: Na kafíčko a vínečko

Kam nechodím: Do Mc Donalds

Co miluji: Grilování a uzení

Co nesnáším: Langoš a párek v rohlíku

Na co mám slabost: koření a lokální jídla s dobrým vínem

Poslední úlovek: každý týden, něco ulovím - ale co třeba Soparnik.

Co bych si dal/a k poslední večeři: Krásnou ženu na podnose...

Proč se vám budu líbit: Nebudu se vám líbit - poněvadž jsem striktní!

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Mění se podle sezony a chuti.

Kuchař: Jedno dobré jídlo - jeden kuchař :-)

Pokrm: Tradičně regionální,čerstvý s moderní kreativitou

Nápoj: Víno

Gastrokniha: Ali-Bab

Gastropořad: Regionální babička v kuchyni :-)

Gastrofilm: Adéla ještě nevečeřela

Moje komentáře

> 03.09.2017 - Atelier Kalina: Snaží se zde zdokonalovat...
Snaží se zde zdokonalovat každým dnem, ale zatím to úplně nevyladili... Jínak dobré místo a super zahrádka! Chtělo by to více odvázanosti a stálou kvalitu. Víno je na velmi dobré úrovni.
> 03.09.2017 - Nautilus hotel, Goldie: Už chápu proč husité...
Už chápu proč husité zakotvili v Táboře :-). Úžasná kuchyně! Člověk se jen rozplívá... a ten dobrý výběr vín... Opravdu sem stojí zajet i na výlet!
> 03.09.2017 - InterContinental hotel, Zlatá Praha: WOW! Nový kuchař a...
WOW! Nový kuchař a malinko nablýskanější interier. Musím uznat, že v poslední době jedno z mála příjemných překvapení cena/poměr/výkon! Nový kuchař se opravdu snaží a je to opravdu dobré! Doporučuji vyzkoušet..., už pro ten výhled.
> 03.09.2017 - La Degustation Bohême Bourgeoise: Jídlo zajímavé a...
Jídlo zajímavé a perfektně udělané. Obsluha perfektně vyškolená. Ale ta cena za to všechno je v poměru jiných evropských Michelinských restaurací nesmyslná! Osobně si myslím, že se sem chodí lidi jen masírovat, poněvadž když smrtelník zaplatí, říká si - opravdu?!
> 03.09.2017 - Aria Hotel, CODA Restaurant: Majitel se snaží..., ale...
Majitel se snaží..., ale něco tady hapruje! Proměná kvalita i servis. Jednou jste v nebesích a po druhé v běžné restauraci. Ale když se to povede, tak to stojí za to! Ale má host hrát ruskou ruletu v této cenové kategorii?
> 03.09.2017 - Chateau Mcely, Piano Nobile: V trochu sterilnějším...
V trochu sterilnějším prostředí s robotickou obsluhou, dorazí na talíř vytříbená gastronomie pro mlsné jazýčky. Prosím - kuchař nemůže zachránit luxusní restauraci, když nemá velmi dobré prodloužené ruce ve formě profesionálních číšníků!
> 03.09.2017 - Bellevue: Clověk jen kroutí hlavou...
Clověk jen kroutí hlavou jak to Suri tady vydrží tak dlouho s vyskokou laťkou. Současný kuchař je opravdu dobrý..., ale kdo by viděl zázemí restaurace v polorozpadlém domě a skladovaní surovin..., tak by ještě více kroutil hlavou proč je to na talíři tak dobré! Opravdu jedno z nejlepší degustačních menu v Praze!
> 05.07.2017 - Šupina: V milovane Treboni...
V milovane Treboni nezavitat do letite klasiky by byl hrich. Kapri hranolky byli zase stejne vyborne. Predkrm, pomazanka z uzenych ryb by si zaslozila ogrilovane pecivo, ale jinak chutove vyvazene. Uhor byl skvely a dojem zkazil jen maly talir a nevyrazny bramborovy salat. Stika s testovinami byla pro vetsinu bez chyby, ale malinko presolena a s pocitem, ze ji umim na vanoce lepe udelat...
> 05.03.2017 - Chateau Mcely, Piano Nobile: Dokonalé jídlo,...
Dokonalé jídlo, příjemné prostředí - ale tragické párování vína :-( Nechápu jak může somelier zabít úžasnou kuchyni a provozní to nevidí... Už s tím něco udělejte!
> 05.03.2017 - Grand Cru: Klobouk dolů- letošní...
Klobouk dolů- letošní GRF jste pro mě vítěz! Opravdu si zaloužíte za super jídlo - řád zlaté punčochy :-) ! Ale majiteli musím vzkázat - že červené vína v jeho portfoliu opravdu nejsou excellentní a měl by zapracovat i na lehčích ne barriqových vínech! Čas pokročil a všichni nechtějí lemtat už jen těžké vína!
> 05.03.2017 - Modrý zub: Z Modrého zubu se pomalu...
Z Modrého zubu se pomalu stává fast-food z více provozovnama... Opravdu si myslíte, že bude za chvíli co hodnotit? Ale všichni víme, že je skoro nemožné, udržet všude stejnou kvalitu. Štamgasti budou chodit vždy na poštu a potom naproti na to své oblíbené :-) Já jsem zde nebyl spokojený - bohužel :-(
> 05.03.2017 - Klášterní šenk: Letos po dlouhé době...
Letos po dlouhé době musím být kritický :-( Interier je už po tolika letech nudny a ošuntělý - vážně za horizontem. Chápu, že majitel těží ze své lokální dlouholeté vyjímečnosti - spíše už usnul na vavřínech a je rád, že nikdo jiný v blízkosti ho ještě nesestřelil.... Ale víno je tu tragedie a jídlo stále stejně nudné! Jehněčí a zajímavé pivo někdy osloví, ale naučte sie ho správně točit :-) Čekám spousty mínusů od místních štamgastů - ale musel jsem to po letech už napsat!
> 05.03.2017 - Ábelův mlýn: Velmi příjemná destinace...
Velmi příjemná destinace v ráji na pohled :-) Opravdu dokonalá kombinace v intencích CENA / POMĚR / VÝKON !!! V daném okolí neváhejte natočit motorku a dorazit až sem a pochutnat si....
> 13.01.2017 - Yoshihashi Sushi: Japonská kuchyně na velmi...
Japonská kuchyně na velmi vysoké úrovni s krásným interierem ( a to japonské WC mě dostalo:-)) Netradičně na české poměry dělané velmi kvalitní originální pestré japonské sushi. Zajimavý výběr vín. A výborné ippin menu, nebo hovězí jazyk či grilovaná sepie. Jsem zajděte z drahou polovičkou a ohromíte i otřelého sushistu :-)
> 13.01.2017 - Yami: Jedna z nejlepších a...
Jedna z nejlepších a nejchutnějších japonských (asijských) restauraci v Praze! Pestrý jídelníček, který vyzývá k neustálé kombinaci při častých návštěvách. Sushi je zde opravdu pernamentně velmi dobré. Ale znalec ocení Bulgogi,Unadon nebo Maguro salát či Maeuntang. Kdo zde nebyl at rozhodně vyzkouší!
> 13.01.2017 - Rybárna Blue Fjord: Zajímavý koncept rybárny...
Zajímavý koncept rybárny z možností jídla. Pokud vás momentálně honí mlsná na plody moře tak doporučuji. Já si zde ale dávám jen ústřice čerstvě vylovené a případně krevety na grilu. Ale vše si nechají zaplatit jak když jste v te nejlepší restauraci...
> 13.01.2017 - MaSa by Hervé Rodriguez: Opravdu velmi výtečná...
Opravdu velmi výtečná kuchyně! Skvělý vinný lístek! Strašná obsluha kazící celý gastronomický zážitek :-( Ale všem přeji zkusit tento gastronomický orgasmus :-) Jen si moc a moc přeji aby zde Hervé přežil a vydělával. Obsluha má před sebou jeste dlouhou cestu..., ale já se budu vracet!
> 11.01.2017 - Café Lounge: Velmi dobrá lokální...
Velmi dobrá lokální kuchyně - vyplatí se sem rozhodně zajít, když v Savoy bude plno a budete více spokojeni... Zajímavé pestré snídaňové menu a večeře zaručeně vždy sezonní a kreativní ( maji každy večer jiný výběr). Jinak příjemné předkrmy, dezerty a super káva. A ta letní zahrádka u hladové zdi při výběru vína z dobře sestaveného vinného lístku je nádhera...
> 11.01.2017 - Le Grill, The Grand Mark Hotel: Momentální adept na...
Momentální adept na černého koně pro velmi dobrou kuchyň. Kreativní kuchař s dobře nastavenými chuťovými pohárky. Polední menu za 290,-kč je opravdová bomba - doporučuji! A večere v degustačních menu je skvostná. Jen je škoda, že je málo řešená případná kombinace hostú vege/ryba/maso. Doporučuji rozhodně návštevu!
> 11.01.2017 - Bílá kráva: Chutově příjemná...
Chutově příjemná stejkárna. Snad více lidí pochopí, že Charolais je o dvě třídy víc než všemi nesmyslně preferovaný Angus :-) Prostředí mě osobně neoslovilo, ale víno i jídlo stojí za návštěvu. Zde se opravdu vyplatí neexperimentovat a jít na jistotu: Charolaiský výběr, Araignées steak nebo Hovězí bourguignon.
> 11.01.2017 - Cafe de Paris: Musím souhlasit. Také...
Musím souhlasit. Také miluji v létě na této super předzahrádce místní pověstný Malostranský klid.... Jen by mohli zlepšit ty skládací židle :-) Vinný lístek je opravdu dobrý a na lavičce Václava Havla se popijí skvostně.. A jídlo je hlavně konstantně stejné a to nevíce ocenuji, ponevadž se vracím za stejnou chutí...
> 09.01.2017 - Ambiente – Pasta Fresca: Na zlatokopecké...
Na zlatokopecké turistické ulici nejlepší volba na jídlo. I když je to v lokalitě kam bych rezident na jidlo tzv. nepáchnul - chodím se jednou za čas na výborné těstoviny a rybu. Těstoviny zde opravdu umí skvěle! A klobouk dolů před skvěle vyřešeným interierem - dokázat udělat z prdu kuličku je tady opravdu na míste. Opravdu vyzkoušejte a nebojte se nevábného vchodu!
> 09.01.2017 - Borgo Agnese: Jo, jo v Brně je toto...
Jo, jo v Brně je toto zlatá loď :-) Opravdu zase vše skvěle sladěné a chuťově vyvážené. Víno také dobře vybrané. Stojí za to se zde stále zastavit....
> 09.01.2017 - Oblaca: Tak trochu hodne povyku o...
Tak trochu hodne povyku o ničem. Naposledy jsem jedl ve vyhlášené věži v Sydney a to byla jiná káva. Představoval bych si v oblakách jinačí servis a kuchyn. Jen výhled nestačí... Myslím si, že tady je čeká jeste hoooodně práce :-)
> 09.01.2017 - La Bottega Tusarova: Pro rychlé bistro je to...
Pro rychlé bistro je to slušná volba. Clovek odchází s rychlým a dobrým pocitem slušne utracených peněz. Ale je tu trošku problém z držením stáleho standartu.
> 09.01.2017 - Al Mulino: Musím ač nerad dát za...
Musím ač nerad dát za pravdu. Také mě připadá, že to malinko ztrácí kredit pod vlivem tzv. plnosti a pseudovyhlášenosti restaurace v dané lokalitě. Jinak samozřejmě stále velmi dobrý servis a prostředí. Jen doufám, že na jidla na ktere se sem vracíme se nebudou v čase měnit...
> 09.01.2017 - Kovárna: Cesta kolem s myšlenkámi...
Cesta kolem s myšlenkámi návratu do krásného interieru mě zavála znovu do Kovárny. Přijel jsem ve 21.40 a čísnik mě z profesionální asertivitou sdělil že i když mají otevřeno do 23.00 dostanu maximálně dezert a pítí. Druhý den jsme dorazili na večeři a dali si jídla ze speciální nabídky. Srnčí rilletes za 135,- kč předkrm vážně nic moc. Zvěřinové veloute výborné za 55,-kč řekl bych levné. Dančí hřbet s bramborovokarotkovým pyré bylo super(za 385,- kč by byla ostuda to zkazit). Perník byl mnam.
> 02.01.2017 - Jureček: jsem opravdu zavítejte...
jsem opravdu zavítejte nejenom v létě po koupání :-) Je to tady prostě nadprůměrně příjemné zjevení! Mňam a wow při setkání s drahou polovičkou...
> 02.01.2017 - Gao Den: Je opravdu dobré pokud...
Je opravdu dobré pokud jste v teto lokalite vyzkoušet místo Kastrolu..., budete velmi příjemně překvapeni.
> 02.01.2017 - Augustiniánský dům, Symfonie: Balzám na nervy a...
Balzám na nervy a chuťové pohárky. Škoda, že je to tak daleko - chodil bych sem časteji :-)! Doporučuji všema deseti...
> 02.01.2017 - Ve Století: Krásně zrekonstruováné...
Krásně zrekonstruováné místo, ale jídlo špatné. Nechápu jak to majitel ještě může tolerovat...? Kachna obyčejná a studená, maso na grilu tvrdé jako podešev - vráceno! Místo toho telecí líčka s hráškovým pyré, které se dali..., ale má smysl si příště zase kazit večer?
> 02.01.2017 - Únětický pivovar: ...prosím držte se svého...
...prosím držte se svého kopyta a stále vařte dobré pivo! Jen se vykašlete na gastronomii nebo to radši někomu přenechte, když neumíte sehnat pořádného provozního a kuchaře..., jídlo je opravdu špatné, jídelák bez rozmyslu a obsluha nepérovaná.
> 02.01.2017 - Století: Nepochopitelně stálá...
Nepochopitelně stálá dlouhosetrvající restaurace na svém místě, která umí dobře zvěřinu... Interier by už ale potřeboval po těch letech oživit, ale jinak lokálně dobrá doporučující kuchyně.
> 02.01.2017 - Salabka: Jídlo je opravdu dobré -...
Jídlo je opravdu dobré - nicméně za ty peníze by to dokázala z těchto surovin jakákoliv dobrá hodpodyně :-) Ale to vaše předražené domácí víno je tedy výsměch hostům! Chápu, že máte omezenou produkci, ale čeho je moc - toho je příliš!
> 02.01.2017 - Pálffy Palác: Drahá restaurace s...
Drahá restaurace s průměrnou obsluhou těžící s uchvatného zahradního pohledu.... Ještě, že to jídlo stále stojí za to. Ale nevím/nevím jestli to ze setrvačnosti bude stále stačit...
> 02.01.2017 - Občanská plovárna: I když je to trochu...
I když je to trochu odstrčená restaurace s výbornou letní zahrádkou - stojí sem opravdu zajít na thajskou kuchyni! Polevky vynikajíci a kari umí. A co doporučuji je objednat si dopředu thajskou pečenou kachnu - je to zážitek!
> 02.01.2017 - Next Door by Imperial: Jedním slovem famozní a...
Jedním slovem famozní a světe div se je to od Polreicha. Ač ho moc nemusíme..., prostě jedno se mu nedá upřít - ví jak na to. To carpaccio z telecí hlavy bylo vážne dobré. Tataráček nadprůměrny a restované hořčičné telecí ledvinky byl orgasmus :-) Určitě zase zajdu!
> 02.01.2017 - Kolkovna Olympia: Opravdu nechápu jak někdo...
Opravdu nechápu jak někdo svým vedením dokáže zkazit plzenskou hospodu na tak slušném místě... Vzpamatujte se a už s tím něco udělejte! Pivo opravdu už dnes nestačí....
> 02.01.2017 - Cantina: Tak trochu hnusný a...
Tak trochu hnusný a stísněný interier z dob před deseti lety... Chtělo by to opravdu již rekonstrukci! Jidlo kdysi vyhlášené mexické restaurace už není co bývalo. Opravdu záleží na jakého zrovna narazíte kuchaře. Mrzí mě to, ale asi už nebudu delší dobu riskovat...
> 02.01.2017 - Pivovar Národní: Výborná zahrádka v...
Výborná zahrádka v létě. V zimě atmosféra u piva také není k zahození. Poněvadž pivo tu mají dobré. Ale takového patlala u grillu jsem dlouho neviděl! Propíchávat maso na grilu, olizovat po každém nandavání na talíř ruce...( vše samozřejmě bez rukavic) a pot z něho kápá až na talíř :-( . Tak, že jídlo jen z kuchyně - pokud chcete opřežít!
> 02.01.2017 - Aromi: ...jak udělat z...
...jak udělat z vyhlášené skvělé romantické staré restaurace na novém místě tuctovou dobrou obědovou restauraci pro business setkání. Škoda! Za ty ceny na to místo večer už nedorazím...
> 02.01.2017 - Agave: Vážně vynikající...
Vážně vynikající mexická autentická kuchyně! Byl jsem překvapen kvalitou kuchaře. Z venku nevábný vchod a vevnitř opravdový gurmánský zážitek. Rád se budu vracet ochutnávat další položky z jídelního lístku. Obsluha milá a víno slušné.
> 02.01.2017 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Je škoda, že tuto...
Je škoda, že tuto architektonicky nádhernou restauraci jsme si nechali zničit turisty :-(. Provozovatel semknutý mlýnskými kameny jen z toho těží a za poslední dobu nevnesl žádnou zajímavou invenci pro oživení prostoru a domácích chutových pohárků. Byl jsem zde po dlouhé době a odcházel jsem rozčarován. Snad jedině za mě pražská šunka, nebo polévka z bretanských humrů. Ale to je opravdu málo a nevyvážil to už ani interier....