Profil uživatele
avatar

Džejnulka

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
3
2
Počet komentářů 36
Ohodnocené restaurace 0
Účast na gastroakcích 11

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2015: 13

Moje komentáře

> 05.03.2015 - La Truffe: restauraci si člověk...
restauraci si člověk lanýž vychutná ještě lépe. I když tato restauraci pro mne není na "běžnou" večeři, tak určitě doporučuji zajít alespoň při nějaké příležitosti. Kvalita lanýžů je zde 100% zaručena.
> 05.03.2015 - La Truffe: na mé všetečné dotazy...
na mé všetečné dotazy odpovídal pohotově a vůbec ne arogantně. Slečna, která nás uvítala (přepokládám provozní) byla též příjemná. Evidentně si provozovatel umí vybrat své zaměstnance. Toalety byly čisté, jen bych v tomto podniku čekala jiné prkénko než umělé. Ale to už je detail. Pokud chce člověk ochutnat "pořádnou" dávku lanýže, tak dopročuji dát si celý lanýž v těstíčku s omáčkou demi-glace - měla jsem na prague food festivalu a foodparade a vždy moje chuťové buňky jásaly.:o) Věřím, že v
> 05.03.2015 - La Truffe: Líčka byla měkká,...
Líčka byla měkká, úplně se rozpadala, tak že člověk ani nemusel moc kousat.:o) Omáčka z červeného vína chuťově vyvážená a pastyňákové pyré lahodné (i když přílohy nemusím moc, tak bych ho klidně uvítala více;o))K tomuto chodu jsme měli cabernet sauvignon opět z francie, čehož jsem se nejprve obávala, jelikož preferuji spíše merlot, ale kupodivu bylo dobré, vůbec ne trpké. Co se týče obsluhy, tak ta byla bezchybná. Obsluhoval nás rodilý Francouz (z Lyonu), který byl velice příjemný, přirozený a
> 05.03.2015 - La Truffe: slanost. Tento typ řas...
slanost. Tento typ řas jsem měla poprvé a i když se říká, že řasy jsou bez chuti, tak tyto měly velice specifickou a zajímavou chuť. Mečoun v teplém stavu byl dobře připravený a u mečounového carpaccia bylo poznat, že je opravdu kvalitní. K tomu chodu nám byl podáván Sauvignon z Francie - nijak náročné víno (myslím, že standartní), ale bylo dobré a k rybě se hodilo. Poslední chod - Pečená telecí líčka na červeném víně, pastinákové pyré, růžičková kapusta a čerstvé lanýže - byl skvělým zakončením
> 05.03.2015 - La Truffe: Návštěva v této...
Návštěva v této restauraci byla opravdu gastronomickým zážitkem. Lanýže sice nebyly dominantní, nicméně všechny chody byly chuťově velmi vyladěné. Předkrm - Kozí sýr à La Truffe s černými lanýži, tomatové concassé a grenadinové jelly - se na jazyku rozplýval a tomatové concassé tomu dodávalo zajímavou chuť. Další chod - Duo z mečouna servírované na řasách Salicorne, šafránová omáčka a kaviár z hranáče - byla exploze chutí - šáránová pěna byla famózní, kaviár tomuto pokrmu dodával příjemnou
> 06.02.2015 - Bílá kráva: Omlouvám se za vložení...
Omlouvám se za vložení stejné fotky 3x, ale měly být vloženy tyto fotografie
> 06.02.2015 - Bílá kráva: restauraci nevidí....
restauraci nevidí. Atmosféra a celkově interiér působil příjemně, že se člověk cítil uvolněně. Toalety byly čisté a voňavé a k dispozici byly i různé kosmetické přípravky (tedy aspoň na dámských). I když jsem se všemi chody nebyla až tak spokojená (ale každý má jiné chuťové preference a chápu, že v rámci festivalu, kdy do restaurace přijde plno hladových hostů, je na kuchaře kladen vysoký tlak), tak návštěvu této restaurace určitě doporučuji.
> 06.02.2015 - Bílá kráva: kterého mají v nabídce....
kterého mají v nabídce. Co se týče obsluhy, tak ta byla bezchybná - obsluhovala nás moc milá a usměvavá slečna Iva, která byla velice ochotná a zodpověděla mi všechny mé zvědavé otázky na jídlo.:o) Chvílema nás obsloužil i její kolega Honza, který nám ještě na závěr jako pozornost přinesl další pálenku. Co jsem velice ocenila, byla přítomnost moc milého pana majitele, který obešel každý stůl a před jídlem řekl, co nás čeká a po jídle se nás přišel zeptat, jak nám chutnalo. To se jen tak v každé
> 06.02.2015 - Bílá kráva: na základě mé prosby mi...
na základě mé prosby mi číšnice přinesla "přídavek" v mističce.:o) Na začátku nám byly podány panáčky - esence z bylinek s medem (cca 30%) z jejich včelařství v Jedlové a pálenka (cca 50%) z jejich vlastní pěstitelské pálenice Jílové Radlík, ale nechaly jsme si to jako digestiv a i když těmto nápojům neholduji, tak mi ta esence z bylinek s medem chutnala. Serírovaná vína - Sauvignon Blanc a Merlot z Francie z oblasti Languedoc - byla dobrá, i když bych raději uvítala česká vína, třeba Veverku,
> 06.02.2015 - Bílá kráva: Poslední chod - variace...
Poslední chod - variace steaků z uzrálého hověz. Charolais, bramb. grenaille s artyčoky, šalot. demi-glace - byla nálož masa (ani mi nepřišlo, že by to byla degustační porce) - steak z hřbetu, z horní partie kýty a z pupku. Nicméně preferuji spíše úpravu rare, což bohužel v rámci festivalu nebylo možné objednat. Nejlépe hodnotím pupek, který byl nejvíce růžový. Z přílohy byly artyčoky zajímavým zpestřením a místo brambor bych dala zajímavější zeleninu. Nadšená jsem byla z šalotkové demi-glace a
> 06.02.2015 - Bílá kráva: Druhý chode - Jehněčí...
Druhý chode - Jehněčí roláda s kaštanovou nádivkou, celerovo-petrželovým pyré a rozmarýnovou demi-glace - mě trochu zklamal. Nejprve jsem kvitovala více masa než přílohy, ale nakonec bych snesla toho pyré i více, jelikož bylo dobré, jen tedy trochu sladší. Jelikož jehněčí maso moc často nemám, tak jsem se na něj moc těšila, ale poměrně dost blanek, které se nedali rozžvýkat. Bylo mi pak řečeno, že to je u rolády ale normální, jelikož se míchají různé části masa, což jsem bohužel nevěděla.
> 06.02.2015 - Bílá kráva: Předkrm - Mořský ježek...
Předkrm - Mořský ježek s kaviárovou pěnou, mousse foie gras, šneci v krémové polévce s bylinkami - byl pro mne nejlepším chodem. Jelikož jsem mořského ježka, resp.kaviár a mlíčí, předtím neměla, tak jsem byla velice zvědavá na jeho chuť a musím říct, že to je exploze chutí. Šneky jsem již měla na několik způsobů, ale v polévce zatím ne a i když mi to připomínalo kulajdu, tak jsem zklamaná nebyla, jelikož byla moc dobře ochucená. Pěna z fois gras byla trochu slanější, nicméně delikatesní.
> 22.01.2015 - Miyabi: kvalitních surovin, tak...
kvalitních surovin, tak že pokud chcete ochutnat tradiční japonské jídlo a poznat nové chutě, tak určitě doporučuji tuto restauraci navštívit. Snad z mého "románu" ostatní uživatelé nebudou otrávení...:o) já osobně si ráda přečtu podrobnější komentář než jen, že to bylo vynikající či nic moc, proto se tak rozepisuji.;o) a fugu se nebojte!;o) v japonské restauraci po její konzumaci prý nikdo nezemřel. stalo se to v jiných případech, tak že se nemusíte bát, že by to bylo vaše poslední jídlo.:o)
> 22.01.2015 - Miyabi: pěkný a útulný, záchod...
pěkný a útulný, záchod sice pouze jeden, ale čistý. byla jsem se podívat i v zadní části, kde jsou 3 typické japonské stolky, tak že kdo vydrží sedět v kleče delší dobu, tak může využít. jelikož jsme tam byli 3 hodiny (déle to již nebylo možné, jelikož očekávali mňam bus), tak jsem byla ráda, že sedím u "normálního" stolu.:o) Nejsem sice zrovna odborník na suši (ochutnala jsem ho jak v lepších restauracích, tak v bistrech), ale myslím, že v této restauraci dostanete opravdu jídla připravená z
> 22.01.2015 - Miyabi: neznali a pokud člověk...
neznali a pokud člověk chce ochutnat něco mezi slabou pálenkou a "vínem", tak doporučuji. neříkám, že bych si domů koupila lahev, ale myslím, že alespoň za ochutnání stojí. můj "spolustolovník" si dal 2 japonské whisky (z nabízených asi 8 v nápojovém lístku měli tedy pouze 3) a prý byly pitelné.:o) ne opravdu mu chutnaly.:o) dělají podle skotské receptury.co se týče obsluhy, tak i když mi číšník přišel trochu arogantní, tak oceňuji jeho znalosti, prezentaci a ochotu.interiér restaurace celkem
> 22.01.2015 - Miyabi: Závěrečný chod -...
Závěrečný chod - Sladká trojice – moči s matča zmrzlinou, dýně crème brûlée, azukian široan fazolové wagaši bylo opravdu sladkým zakončením. Nejsem tedy zrovna příznivec extra zvlášť sladkého, tak že ty 3 dezerty mi stačily až až, ale bylo zajímavé ochutnat něco netradičního. co se týče nápojů, tak pivo asahi české "pivaře" asi moc nepotěší, tak že doporučuji ochutnat pro srovnání i sapporo. mimo menu jsme si objednaly ještě saké (prý se podává buď jako aperitiv nebo digestiv), jelikož jsme ho
> 22.01.2015 - Miyabi: opravdu zajímavě. už jen...
opravdu zajímavě. už jen oči jedly.:o) v tomto chodu mě chuťove nejvíce zaujaly spařené zelené listy ochucené miso dresinkem a citrusem juzu. klidně bych tu "zálivku" mohla mít k suši, jak moc mi chutnala.:o) fritované kousky byly dobré, ale je pravda, že téměř vše chutnalo skoro stejně. co se týče tuňáku, tak ten byl dosti suchý a kdybych si k němu nedala wasabi a sojovou omáčku, tak by mi ani nějak zvlášť nechutnal. myslím, že tuňák je stejně nejlepší syrový a nebo jen lehce orestovaný.
> 22.01.2015 - Miyabi: Prý je její příprava...
Prý je její příprava velmi složitá, což bych nečekala. Chuťově opravdu výborná a byly tam nasekané kousky listu shiso, což omeletě dodávalo "šmak". Ze suši byla nejlepší makrela. Na rybu fugu jsem byla velmi zvědavá a abych poznala její chuť, tak jsem ji ochutnala samotnou bez rýže a ničím zajímavým mě nepřekvapila. jinak ostatní kousky dobré, ale bez wasabi a sojové omáčky mi to přijde mdlé. jinak oceňuji, že mi číšník donesl na mou prosbu přídavek zázvoru i wasabi. 2.chod vypadal na pohled
> 22.01.2015 - Miyabi: Festivalové menu bylo...
Festivalové menu bylo celkově dobré a i když se jednalo o menu degustační, tak si myslím, že porce byly dostatečné. Jako pozornost podniku jsme obdrželi "želé" ze zmijovce jedovatého (žádná chuť, prý neobsahuje ani žádné minerály, vitaminy, prostě nic, tak vlastně ani nevím, proč se něco takového dělá). bylo to milé, ale až na list shiso ničím zajímavé. v 1.chodu - suši dobrodružných snů – ryba fugu v řase kombu, tuňák toro a další neobvyklé kousky mě paradoxně nejvíce chutnala vaječná omeleta.

Moje gastrofotky

Fotky z komentářů