Profil uživatele
avatar

vsmejkal

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
7
3
Počet komentářů 53
Ohodnocené restaurace 17
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 17

Moje komentáře

> 29.09.2017 - Atelier Red&Wine: Není snadno k nalezení,...
Není snadno k nalezení, ale potom už jste odměněni. Výborným jídlem se zajímavými nápady, např. filet parmice a kalamáry plněné líčky na víně (!) - viz foto. Nebo citrónová mille feuilles, pomeranče, malinový prach, karamel. Milá obsluha, široká nabídka vín, kvalitní vína i na rozlévání. Cenově je Atelier trochu dražší, ale zato ta kvalita!
> 03.09.2017 - Rybářská bašta: Podnik svým designem jak...
Podnik svým designem jak za starých časů. Trochu omšelý, ale přátelský včetně obsluhy. Kdo jde za rybami a mořskými plody, bude velmi spokojen. Pokud ovšem nepřehlédne v zahrádce další část nabídky na tabuli, na níž jej nikdo neupozorní. Ale příště budu ostražitý a přijedu opět. A ovšem: je na levém břehu, myšleno od přístavu a hráze přehrady.
> 03.09.2017 - Na Kopci: Estetično zde nehledejte....
Estetično zde nehledejte. Venku ani uvnitř. Nabídka vypadá zajímavě, ale provedení bylo nejlepší u předkrmů a dezertu. Jedna z nejhorších kulajd – vodová, pár lišek to nezachrání. Hlavní jídla (SEAFOOD PLATE a JEHNĚČÍ STEAK) velmi průměrná. Chuť spravila TAPIOKA „PIÑA COLADA“ S KOKOSOVOU ZMRZLINOU. Obsluha zpočátku poněkud malátná, pak se trochu rozehřála. Slušný podnik vzhledem k umístění, ale proč Bib? Možná převážily spíše nižší ceny nežli vynikající jídla.
> 03.09.2017 - Jičín hotel, U Dělové koule 1866: Rozporuplné recenze mne...
Rozporuplné recenze mne přiměly ke zvláštní výpravě na toto místo. Interiér je trochu „ratejna“, ale estetická. Přestože vařil prý tým B nebo spíše C (dovolené), nebylo to na škodu. Jídla velmi chutná a upravená. Obsluha ochotná, dámy krásné. Prý ale při plné restauraci trochu nestíhají. Kromě obědového (dost rozmanitého) a stálého (obsáhlého a někdy originálního) menu ještě mimořádná nabídka. Čerstvé ryby. Edukativní lístek pro historiky. Vína slušný průměr. Takže palec nahoru.
> 03.09.2017 - Mezi domky: ...pokračování...
...pokračování předchozího Obědové menu obsahuje guláš, risotto i rybu, ovšem do ceny stravenky se nevejde nikdo, což recenzentovi vůbec nevadí, protože restaurace je koncipována jako podnik na vyšší nežli střední úrovni. Nabídka vín je zatížena klasickým nešvarem: marže více než 200%! A tradičně buď vína v nákupu levná nebo drahá, nic mezi tím (co takhle crémanty místo Veuve Clicquot, 2. vína z Grand Cru Clasée místo 1. atd.). Chválím ale za uvádění ročníků.
> 03.09.2017 - Mezi domky: Podnik k nenalezení, ale...
Podnik k nenalezení, ale návštěvník je odměněn estetickým, minimalistickým interiérem, zajímavou nabídkou jídel a milou obsluhou. Na seznámení je vhodné dražší degustační menu, jež lze párovat s víny. Stálá nabídka je skvěle koncipována a jídla jsou nápaditě sestavena i podávána. Marinovaný losos doma uzený je chuťově mimořádný. To už neplatí o dalších jídlech, která jsou sice dobře uvařena, ale při absenci jakéhokoliv specifičtějšího koření chutnají poněkud fádně. ...pokračování
> 19.08.2017 - Victory hotel, Signature: U Brna blízko D1 na...
U Brna blízko D1 na místě s krásnou vyhlídkou stojí nový hotel s kasinem Victory, jehož součástí je restaurace Signature. Mimořádný podnik: vkusný interiér (ale bez ubrusů!), originální nabídka skvěle uvařených jídel, vinné listy (doslova) s jednou z největších nabídek šumivých vín u nás, s rozumnými cenami u ostatních, a to i "velkých vín". Pouze nemožnost reklamovat vína starších ročníků je něčím, s čím jsem se v kvalitní restauraci ještě nikdy nesetkal. Toto přece nemůže být k tíži hostů...
> 19.08.2017 - Konfit: Předchůdce Konfitu,...
Předchůdce Konfitu, restaurace Rialto neměla v poslední době nijak dobrou pověst. Tady to ale už neplatí. Zajímavá nabídka jídel, velmi dobře uvařených. Mimořádně příjemná obsluha. Variabilita prostředí (venku, zimní zahrada, uvnitř) umožňuje výběr pro každého. Vinný lístek by mohl být podstatně obsáhlejší, a to ve všech oblastech (BV, ČV, šumivé víno). Jedno Champagne v nabídce je ostudné. Vína se 100% marží dělá i AOC zbytečně drahá, o "větších" vínech nemluvě.
> 06.08.2017 - Pastař: Restaurace se nadmíru...
Restaurace se nadmíru dobře vyrovnává se svým umístěním v turistické zóně. Velice milá a vysoce profesionální obsluha, značně kvalitní jídla co do úpravy i chuti – viz foto, rozumné ceny. Trochu více hluku přináší kombinace hlasitá hudba a mnoho turistů venku na zahrádce a u parkujících autobusů. Na webu chybí vinný lístek.
> 30.07.2017 - Café Buddha: Rezervace mailem...
Rezervace mailem nezafungovala. Personál velmi ochotný, obsluha na úrovni. Skvělá originální jídla, kde se pozná rukopis proslulé Sofie Smith. Každý zde najde něco „na míru“. Degustační menu dobré pro získání přehledu (ovšem nutnost objednávky pro 2 osoby po 800 Kč), hladovější se musí dojíst dalším jídlem. Ostudné podávání nápojů: úplně teplé pivo, nepříliš vychlazený crémant. Nemají na ledničku? Prostředí nic moc, ale to milovníkům asijských bister nevadí. Skvělé jídlo sráží nápojový debakl.
> 14.07.2017 - Pálffy Palác: Kladem je lokalita, ale...
Kladem je lokalita, ale dům je hodně zanedbaný a restaurace vypadá "jetě". Interiér se snahou o historický styl působí přeplácaně. Bizarní porcelán (viz foto). Obsluha milá, ale nedostatečně profesionální (zapomíná). Nabídka jídel zajímavá, provedení horší. Skvělé dušené jehněčí ramínko, kuchařsky nezvládnutý mořský ďas (přetažený). Strašlivé brambory v jakémkoliv provedení (zřejmě staršího data). Resumé: restaurace vzhledově vypadá a chová se tak, že zjevně lepší dny již má za sebou.
> 07.07.2017 - Atmosphere: Najdeme zde 3 podniky:...
Najdeme zde 3 podniky: Bowling, Family a Atmosphere. A ten je velmi dobrý! Prostředí není příliš intimní, má charakter bistra. Ale pochutnáte si. Zajímavá nabídka, pěkná úprava jídel, výborná chuť. MI CUIT losos je dobrá chuťovka. (foto 1). Siven se zelím nemá chybu (foto 2). Dojíst jsem se musel dobrou tlačenkou (foto 3), protože nabídka je opravdu hodně úzká. Ochotná obsluha, teráska. Rozumná nabídka vín. Jen drahá Champagne by mohla být proložena značkami malých výrobců za poloviční cenu.
> 07.07.2017 - Eska: Děs běs. Menu vypadá...
Děs běs. Menu vypadá zajímavě, pokud nehledíte na ceny. Ale vlastní provedení jídel je takové, že hlavní ingredience chybí nebo jsou brutálně ošizeny. Polévka z hrášku, lišky – bez lišek. Údajné „signature“ jídlo podniku Brambory v popelu, uzená ryba, sušený žloutek, kefír – bez uzené ryby (v kuchyni tvrdí, že tam byla). V ten moment se znovu podíváte na ceny a řeknete „Již nikdy“. Michelinský Bib je totální omyl, protože dobré jídlo za dobrou cenu se zde nekoná.
> 07.07.2017 - Větruše: Na krásném místě se...
Na krásném místě se skvělou vyhlídkou. Doprava autem nebo lanovkou. Zajímavá nabídka jídel, standardní u pití. Terasa a sál uvnitř. Obsluha bezproblémově rychlá a ochotná. Jídlo hezké na pohled a výborné na chuť. Nejlepší vídeňská roštěná za mnoho posledních let - viz foto. Jen vařené brambory by chtěly osolit, ale nebylo čím. Skvělá svíčková - viz 2. foto - s opravdovou šlehačkou (test každé restaurace). Jako předkrm famózní kachní kompot (trhané maso a přísady). Nevím o lepším podniku v Ústí.
> 03.06.2017 - U Černínů: Interiérem, umístěním,...
Interiérem, umístěním, obsluhou i podávanými jídly prostě jedna z mnoha (pod)průměrných českých restaurací. Velmi nevyrovnaná kvalita jídel. Chutné pečené trhané kachní maso, ale v případě rumpsteaku špatně ukrojené a ještě hůř udělané maso na hranici poživatelnosti. Jak to může někdo pustit z kuchyně...? Není důvodu navštívit znovu.
> 03.06.2017 - Gao Den: Obtížně se hledá pro...
Obtížně se hledá pro někoho, kdo není místní. Vlastní parkovací místa to bohatě vynahrazují. Interiér neutrální, moderní, vzdušný, čistý - žádná typická Asie v české variantě. Pouze česká obsluha, milá a profesionální. Jídla výborné kvality. Velmi dobře koncipovaná nabídka. Moderní vietnamská jídla. Dobrý poměr cena/výkon.
> 03.06.2017 - Nautilus hotel, Goldie: Příhodné umístění v...
Příhodné umístění v historickém centru. Zajímavý jídelní lístek, včetně jídel dne. Stálá nabídka pokrývá širokou nabídku mas. Skvělý krém z lišek. Nápaditě připravená křepelka. Úprava jídel na vysoké úrovni. Viz foto. Vinný lístek sestavený tak, aby si každý něco našel. Jen tradiční "díra" mezi levnými šumivými víny a předraženým Champagne od velkovýrobců. Jako kdyby malí vinaři v Champagne neexistovali. Interiér originální, něco mezi secesí a orientem. Je třeba přijít znovu a vyzkoušet všechno.
> 20.01.2017 - Farm Table: V městečku Klecany u...
V městečku Klecany u Prahy jsou dvě zajímavé věci: kočičí útulek Kocour Felix a tato restaurace s hezkým, velmi stylovým interiérem, dobrým jídlem a krásnou a milou obsluhou. V pátek a sobotu prý hraje jazzová kapela. Zajímavě členěné prostory (restaurace, bar v suterénu, další prostor v patře, dvě terasy), jídla trochu po belgicku (tataráky, hranolky, Burgry, ale nejen to), pro mne objev! Slušná vína, jen zbytečně drahé značky champagne. Těším se na léto, bude to skvělá výletní restaurace...

Moje gastrofotky

Fotky z komentářů