Profil uživatele
avatar

vsmejkal

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
7
3
Počet komentářů 45
Ohodnocené restaurace 10
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 10

Moje komentáře

> 06.08.2017 - Pastař: Restaurace se nadmíru...
Restaurace se nadmíru dobře vyrovnává se svým umístěním v turistické zóně. Velice milá a vysoce profesionální obsluha, značně kvalitní jídla co do úpravy i chuti – viz foto, rozumné ceny. Trochu více hluku přináší kombinace hlasitá hudba a mnoho turistů venku na zahrádce a u parkujících autobusů. Na webu chybí vinný lístek.
> 30.07.2017 - Café Buddha: Rezervace mailem...
Rezervace mailem nezafungovala. Personál velmi ochotný, obsluha na úrovni. Skvělá originální jídla, kde se pozná rukopis proslulé Sofie Smith. Každý zde najde něco „na míru“. Degustační menu dobré pro získání přehledu (ovšem nutnost objednávky pro 2 osoby po 800 Kč), hladovější se musí dojíst dalším jídlem. Ostudné podávání nápojů: úplně teplé pivo, nepříliš vychlazený crémant. Nemají na ledničku? Prostředí nic moc, ale to milovníkům asijských bister nevadí. Skvělé jídlo sráží nápojový debakl.
> 14.07.2017 - Pálffy Palác: Kladem je lokalita, ale...
Kladem je lokalita, ale dům je hodně zanedbaný a restaurace vypadá "jetě". Interiér se snahou o historický styl působí přeplácaně. Bizarní porcelán (viz foto). Obsluha milá, ale nedostatečně profesionální (zapomíná). Nabídka jídel zajímavá, provedení horší. Skvělé dušené jehněčí ramínko, kuchařsky nezvládnutý mořský ďas (přetažený). Strašlivé brambory v jakémkoliv provedení (zřejmě staršího data). Resumé: restaurace vzhledově vypadá a chová se tak, že zjevně lepší dny již má za sebou.
> 07.07.2017 - Atmosphere: Najdeme zde 3 podniky:...
Najdeme zde 3 podniky: Bowling, Family a Atmosphere. A ten je velmi dobrý! Prostředí není příliš intimní, má charakter bistra. Ale pochutnáte si. Zajímavá nabídka, pěkná úprava jídel, výborná chuť. MI CUIT losos je dobrá chuťovka. (foto 1). Siven se zelím nemá chybu (foto 2). Dojíst jsem se musel dobrou tlačenkou (foto 3), protože nabídka je opravdu hodně úzká. Ochotná obsluha, teráska. Rozumná nabídka vín. Jen drahá Champagne by mohla být proložena značkami malých výrobců za poloviční cenu.
> 07.07.2017 - Eska: Děs běs. Menu vypadá...
Děs běs. Menu vypadá zajímavě, pokud nehledíte na ceny. Ale vlastní provedení jídel je takové, že hlavní ingredience chybí nebo jsou brutálně ošizeny. Polévka z hrášku, lišky – bez lišek. Údajné „signature“ jídlo podniku Brambory v popelu, uzená ryba, sušený žloutek, kefír – bez uzené ryby (v kuchyni tvrdí, že tam byla). V ten moment se znovu podíváte na ceny a řeknete „Již nikdy“. Michelinský Bib je totální omyl, protože dobré jídlo za dobrou cenu se zde nekoná.
> 07.07.2017 - Větruše: Na krásném místě se...
Na krásném místě se skvělou vyhlídkou. Doprava autem nebo lanovkou. Zajímavá nabídka jídel, standardní u pití. Terasa a sál uvnitř. Obsluha bezproblémově rychlá a ochotná. Jídlo hezké na pohled a výborné na chuť. Nejlepší vídeňská roštěná za mnoho posledních let - viz foto. Jen vařené brambory by chtěly osolit, ale nebylo čím. Skvělá svíčková - viz 2. foto - s opravdovou šlehačkou (test každé restaurace). Jako předkrm famózní kachní kompot (trhané maso a přísady). Nevím o lepším podniku v Ústí.
> 03.06.2017 - U Černínů: Interiérem, umístěním,...
Interiérem, umístěním, obsluhou i podávanými jídly prostě jedna z mnoha (pod)průměrných českých restaurací. Velmi nevyrovnaná kvalita jídel. Chutné pečené trhané kachní maso, ale v případě rumpsteaku špatně ukrojené a ještě hůř udělané maso na hranici poživatelnosti. Jak to může někdo pustit z kuchyně...? Není důvodu navštívit znovu.
> 03.06.2017 - Gao Den: Obtížně se hledá pro...
Obtížně se hledá pro někoho, kdo není místní. Vlastní parkovací místa to bohatě vynahrazují. Interiér neutrální, moderní, vzdušný, čistý - žádná typická Asie v české variantě. Pouze česká obsluha, milá a profesionální. Jídla výborné kvality. Velmi dobře koncipovaná nabídka. Moderní vietnamská jídla. Dobrý poměr cena/výkon.
> 03.06.2017 - Nautilus hotel, Goldie: Příhodné umístění v...
Příhodné umístění v historickém centru. Zajímavý jídelní lístek, včetně jídel dne. Stálá nabídka pokrývá širokou nabídku mas. Skvělý krém z lišek. Nápaditě připravená křepelka. Úprava jídel na vysoké úrovni. Viz foto. Vinný lístek sestavený tak, aby si každý něco našel. Jen tradiční "díra" mezi levnými šumivými víny a předraženým Champagne od velkovýrobců. Jako kdyby malí vinaři v Champagne neexistovali. Interiér originální, něco mezi secesí a orientem. Je třeba přijít znovu a vyzkoušet všechno.
> 20.01.2017 - Farm Table: V městečku Klecany u...
V městečku Klecany u Prahy jsou dvě zajímavé věci: kočičí útulek Kocour Felix a tato restaurace s hezkým, velmi stylovým interiérem, dobrým jídlem a krásnou a milou obsluhou. V pátek a sobotu prý hraje jazzová kapela. Zajímavě členěné prostory (restaurace, bar v suterénu, další prostor v patře, dvě terasy), jídla trochu po belgicku (tataráky, hranolky, Burgry, ale nejen to), pro mne objev! Slušná vína, jen zbytečně drahé značky champagne. Těším se na léto, bude to skvělá výletní restaurace...

Moje gastrofotky

Fotky z komentářů