Profil uživatele
avatar

vydRa

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
6
0
Počet komentářů 17
Ohodnocené restaurace 8
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 8

Odkud jsem: Praha, od narození do smrti

Co dělám: Jím, spím a děkuju

Co nedělám: Nefetuju

Kam chodím: Na obědy z práce? Vinohrady, Nusle, Vršovice

Kam nechodím: Zkusit se má všechno

Co miluji: Ženy, pivo, zpěv

Co nesnáším: Socialisty

Na co mám slabost: Jidlo při velmi vysoke teplotě na zahrádce náměstí středního města

Poslední úlovek: Gratinovaný kozí sýr v křupavém těstě pikantní ananasové chutney s kari a kardam

Co bych si dal/a k poslední večeři: To nevím, ale teď bych si dal hodně vody

Proč se vám budu líbit: Protože jsem hezkej

Moje oblíbené z Maurerova výběru GRAND RESTAURANT

Moje komentáře

> 23.07.2017 - Manú Risto: Tady to je opravdu...
Tady to je opravdu především o lokalitě - pecka. Obsluha a interiér jsou také na vysoké úrovni. Cena je poměrně vysoko (předkrm, láhev vína, jídlo, deset, káva pro dvě osoby vč. dýška 3k Kč) a jídlo ne až tak dokonalé jek by člověk čekal. Byť teda pistáciový koláč byl ultimátní :) O "tourist trap", jak naznačuje Janek Rubeš v jednom ze svých videí, se podle mě nejedná.
> 11.07.2017 - U Johana penzion: Nedokážu jako Mirek7 pode...
Nedokážu jako Mirek7 pode mnou rozklíčovat proč jídlo nebylo to pravé, ale taky 300km a taky nic extra. V mém případě Trhaná hovězí líčka, koprová omáčka, pečená brambora s křepelčím vajíčkem. Příjemná zahrádka, kam se dá odejít na skleničku mimo lidi (byť vykoupeno větou "no, když mi sem to sklo pak zas přinesete…“ eh). Dezert, káva, předkrm v pořádku.
> 25.06.2017 - Rango: Koukám, že půjde o...
Koukám, že půjde o první komentář a jsem rád, že pozitivní. Předkrmy bruscheta i tatarák bez chyby. Hlavní potěšní tentokrát (u mě to bývá skoro vyjímka) činil hlavní chod. Plátky svíčkvé dochucené olejem z bílých lanýžů - že šlo o tuhle ingredienci jsem zjistil až teď při náhledu do lístku pro napsání komentáře - totalni bomba. Kdo nezná jako já, vydejte se do Plzně. Káva a tiramisu zcela OK. Interíér historické budovy - perfektní. Obluha až na jedno telátko velmi profi.
> 17.06.2017 - Léta páně: Prostředí perfektní -...
Prostředí perfektní - jak zahrádka s pohledem do parku a na potok, tak interiér u kterého je znát, že tam někdo přemýšlel. Předkrm roastbeef, kulajda i místní pivo bez chybičky. Bifteky veverka i nespecifikovanější mladý býček bohužel slabší. Flat white i čokoládové suflé opět super. U obsluhy by se pár chyb našlo, ale nic zásadního. Chvála provozovateli za dvě super restaurace 100m od sebe. Favoritem v počernickém Zámeckém parku zůstává Al Mulino :)
> 22.05.2017 - Ábelův mlýn: Asi lepší než klasická...
Asi lepší než klasická vesnická knajpa, ale umístění v top 100 já osobně nechápu. Ani jeden z 3 chodů nebyl propadák, ale už vůbec mě neoslnil. Interiér opět ne propadák, ale jakási pečlivost chyběla. Obsluha se nejspíš snažila, ale do otevřených úst za profesionalitu to mělo velmi daleko. Zavíralo se v 21, ale spolu se servírováním hlavního chodu v 19:10 slečna oznámila "desert teď nebo nikdy, protože kuchyň zavírá“… Znechucení ne, ale top 100 za mě ani omylem.
> 13.05.2017 - Prosecco: Dát 550 Kč za maso v...
Dát 550 Kč za maso v restauraci, která se nazývá pizzerie na Praze 9? Nebýt tento podnik v top100, pak asi těžko. ALE! V minulé recenzi jsem Esku hodnotil skvěle především za zábavu. Tady jde o brutální :) jídlo. Steak ze svíčkové s pikantním tomatovým kompotem mi vyrazil dech. Takhle dobré jídlo jsem zkrátka neměl ani nepamatuju. Sezonní (by Petr Bednář) chřestová polévka s nakládaným sladko-kyselým chřestem také nadprůměrná i na takto kvalitní podniky. Obsluha a interiér bez chybičky. Díky!
> 01.05.2017 - Eska: Jiná liga! Karlín...
Jiná liga! Karlín perfekt, exteriér restaurace perfekt, industriální interiér perfekt. Lepší obsluhu a celkově přívětivější prostředí já zatím nezažil (nebo už si nepamatuji :)). Drobnosti jako kvalitní bavlněné osušky na jedno (a vyprat) použití na WC mě takřka až dojaly. Degustační menu o pěti chodech s párováním vín za 1528 Kč - já si o moc lepší zábavu koupit neumím. Mladičká naprosto přirozená someliérka dokonce lepší osušek. Je radost, když se to někde umí. Jen tak dál.
> 05.02.2017 - Bílý mlýn: Největší (a vlastně...
Největší (a vlastně zatím jediné) zklamání z top100. Pivo v pořádku. Tataki z čerstvého lososa tak nějak bez chuti, ale servírování krásné. Medailony z dančího hřbetu - studená sprcha, maso by mi musel předkousat pes s hodně nabušenou čelistí. Zmrzlina v mandlích spíš slabší, káva OK. Obsluha dobrá, ale doufal jsem ve víc, interiér mě neoslovil.

Moje gastrofotky

Fotky z komentářů